Archief website < 2019

Cross Izegem - 14/2/2010

18 Beverhout-atleten van de partij op een licht besneeuwd, bevroren

parcours in de Wallemotecross te Izegem, tevens de laatste clubuitstap naar de veldlopen van het huidig winterseizoen.


Bij de 1ste jaars pupillen meisjes een 12de plaats voor Ulrike Accoe op 31 deelnemers, die een voortreffelijke prestatie heeft neergezet en tevens aan

 alle wedstrijden van het wintercriterium heeft deelgenomen.


In de reeks van de 2de jaars pupillen een interessante wedstrijd tussen Marlies Cornelis die de 13de plaats behaalde met 2" seconden voorsprong op haar clubgenote Elke De Grande.


Ook Ruben De Bel kon met een flinke eindspurt nog heel wat atleten passeren bij de pupillen jongens.


Kevin De Grande kon niet alleen met een mooie 5de plaats op 25 deelnemers, terugblikken op een goede wedstrijd, maar bovendien op een voortreffelijk winterseizoen.


Dan was het de beurt aan de cadetten meisjes. Jolien Cornelis miste nipt het podium en behaalde een 4de plaats op 21. Een verkeerde parcours-aanduiding zorgde in deze reeks voor wat verwarring bij de deelnemers.


De cadetten jongens lieten zich opmerken met puike resultaten voor Matthias Vandycke (18), Dennis Sierens (27) en Andreas Accoe (32).


In tegenstelling met het Provinciaal kampioenschap van vorige week in Veurne, weinig Beverhout dames aan de start, met andermaal een podiumplaats voor Nancy De Baene (3de) en een 10de plaats voor Ann Strubbe.


De vaste Beverhout-vertegenwoordigers waren aanwezig bij de heren masters, met, in een

uitstekend gezelschap, een zeer goede 7de plaats voor Dirk Sierens, die na de wedstrijd verklaarde een 6de plaats in zijn bereik te hebben, maar de benen wilden niet meer mee. Andere ereplaatsen en mooie sportieve prestaties van Franky Brandt, Frank Couffez, Carl De Grande, Pascal Accoe, Guido Neyskens en Frans Vansteenhuyse