Archief website < 2019


PK Veldlopen Diksmuide -  8/1/2017


Een weliswaar niet zo overzichtelijk, maar goed beloopbaar parcours in Diksmuide. Later op de namiddag begint het deftig te regenen, wat het parcours binnen de kortste tijd zeer glibberig maakt.


Marlies bijt de spits af in de korte cross dames en loopt een behoorlijke wedstrijd. Spijtig moet ze in de eindspurt het onderspit delven, maar is best tevreden met haar bronzen medaille. In de dit jaar sterk bezette korte cross voor heren, behaalt Timothy een 9de plaats.


Daarna volgen de hoofdwedstrijden. De dames gaan van start en Barbara neemt resoluut de leiding die ze dan ook niet meer afgeeft. Met ruime voorsprong haalt ze de Provinciale titel binnen. Iets verder moet Gwendolyn het onderste uit de kan halen om haar 3de plaats veilig te stellen, maar doet dit voortreffelijk. Stefanie en Tanja arriveren wat later en tenslotte Leen die de titel +60 behaalt.


Met 21 masters heren op het deelnemersveld van 66, mag Beverhout terecht met trots terugblikken op dit kampioenschap. Filip - reeds het ganse winterseizoen in zeer goede doen - wordt 7de en 1ste bij de +45 en houdt daarbij heel wat jongere atleten achter zich. Thomas wordt 10de voor Stefaan op plaats 19 en kampioen +50. Een verkouden Nico moet zijn zeer explosieve start wat bekopen en tevreden zijn met plaats 32. Kurt en Dries vechten een onderling duel uit, voor Bart en Erik (kampioen +65), Rik, Frans (kampioen +60), Roel, Johan, een sterke Norbert, Wim, Daniël, Guido, Carl, Jan, Frans, Flor die voor de 1ste maal deelneemt aan een 'echte' veldloop en zomaar met de titel +80 gaat lopen, voor de neus van Roger.


In de gietende regen gaan de seniors van start. Bij aanvang van de race, dolt Alexander wat met de tegenstand, vooraleer definitief de wedstrijd naar zijn hand te zetten en andermaal de Provinciale titel te veroveren. Ivo loopt geen slechte wedstrijd na ziekte de voorbije week. Daarna aankomst van Ruben.


Van de uiteindelijk te verdelen 20 Provinciale titels gaan er 8 naar Beverhout. Dat verdient zeker en vast een dikke proficiat, evenals aan alle andere deelnemers en niet de vergeten de supporters. Met 49 atleten en 1 kangoeroetje Stan, bereikt Beverhout de kaap van 50 deelnemers, wat tevens het objectief was.


Volgend jaar afspraak voor de organisatie van het Provinciaal kampioenschap, op het gloednieuwe parcours in het sportpark Drogenbrood te Beernem.


 Robert


Foto’s Werner       Marie-Rose