Archief website < 2019


Veldloop Maldegem - 8/1/2017


Na de feestdagen, de eerste veldloop van het nieuwe jaar in het park van Maldegem.

Goede loopcondities en het parcours ligt er vrijwel perfect bij, wat garant staat voor snelle wedstrijden.

Naar goede gewoonte is Beverhout goed vertegenwoordigd.


Tanja loopt een voortreffelijke wedstrijd bij de masters, evenals Liesbeth. Bij de seniors ligt het tempo iets hoger. Barbara haalt het zilver, Marlies loopt één van haar betere crossen, voor Lies en Ulrike.


De heren masters vertegenwoordigen met 21 deelnemers op 85 bijna één vierde van het deelnemersveld. Filip loopt andermaal een uitstekende wedstrijd en kan Thomas van zich afhouden, die op zijn beurt de hete adem van Nico, Niels en Stefaan in de nek voelt.

Dries, Kurt en Jan volgen iets verder, maar ook Bart, Geert en Rik sluipen stilaan dichterbij. Norbert en Johan maken er een mooie strijd van. Voor Daniël en de heroptredende Filip Vandaele is het duidelijk afzien tot aan de eindstreep en tenslotte arriveren Guido, Carl, Jan, Frans, Roger en Wim, die gediskwalificeerd wordt wegens het lopen met 'muziek-oortjes', wat volgens het reglement niet is toegelaten.


Wat dit laatste betreft, is het natuurlijk zo dat er een officieel reglement moet zijn. Maar wanneer, een dergelijke overtreding (sic) die trouwens van geen enkel belang was voor de wedstrijd of het resultaat ervan,  aldus gesanctioneerd wordt, dan is de kans groot dat men een aantal sportieve mensen alle goesting ontneemt om nog eens aan een veldloop deel te nemen. De vraag kan inderdaad gesteld worden of de atletiekfederatie op deze wijze wel degelijk goed bezig is in het belang van de atletieksport ? Daarbij kan nog worden opgemerkt dat Wim ook in zijn vorige veldlopen met diezelfde 'oortjes' heeft deelgenomen, dat er toen geen enkele opmerking van de jury is gekomen ... ?


Terug naar de wedstrijd voor de seniors. Na een stage in Kenia loopt Alexander de tegenstand op een hoopje om met ruime voorsprong de wedstrijd te winnen. Davy loopt een voortreffelijke wedstrijd. Voor Timothy is het afzien na een zeer drukke periode en tenslotte is ook  Nichola tevreden, na de mindere prestatie in Ertvelde.


Robert


Foto’s Marie-Rose