Archief website < 2019Veldloop te Berlare - 19/2/2017


De laatste wedstrijd van het Beverhout veldloop criterium in het mooie recreatiedomein Nieuwdonk te Berlare.

Een droog maar gevarieerd parcours, met een stukje bos, gras en een pittige zandstrook, die voor veel atleten een serieuze kuitenbijter is.


In de dameswedstrijd is neemt Barbara samen met Hanne Verbruggen het initiatie in een toch snelle start. Na een eerste aanloopronde wordt het tempo nog opgedreven en neemt Barbara afstand. Deze kloof wordt geleidelijk aan groter. De wedstrijd wordt dan ook met een mooie voorsprong gewonnen. Voor Marlies is het afzien in het mulle zand, maar loopt voortreffelijk. Dit is eveneens het geval voor Stefanie, Liesbeth en tenslotte Leen.


Bij de heren masters <50, zijn er een aantal mooie Beho-duels te zien. Dries en Kurt geven elkaar geen duimbreed toe, maar uiteindelijk is het ditmaal Dries die aan het langste eind trekt. Ook Bart heeft het niet onder de markt met een opzittende Eric die niettegenstaande de oudere leeftijd, verkoos in deze reeks aan te treden. Het wordt een spurt tot op de laatste meters. Rik is de ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen, maar doet het zeker niet slecht. Tenslotte aankomst van Carl en Wim.


Stefaan treedt voor de eerste maal aan bij de masters >50 en wat een wedstrijd, elke veldloper weet wel dat oprukken van een 5de naar de 3de plaats niet vanzelfsprekend is. Johan heeft het niet onder de markt met een niet afgevende Norbert voor nieuwkomer Marc D'Haeninck, die het in zijn allereerste veldloop voortreffelijk doet en tenslotte Guido en Jan.


Ruben treedt aan in de korte cross, waardoor Alexander onze enige vertegenwoordiger is bij de seniors. Ditmaal geen overwinning en dan nog op zijn verjaardag, maar om na 9 km de 2de plaats behalen op nauwelijks een handvol seconden na een absolute topper als Nkunzimana, bewijst dat Alexander een uitstekende wedstrijd heeft gelopen.


Robert


Foto’s Lucien     Marie-Rose


Natuurloop