Archief website < 2019


Leeuwtjescriterium - 6/5/2017


De eerste echte eigen organisatie in het nieuwe sportpark Drogenbrood: een open jeugdmeerkamptornooi voor benjamins, pupillen en miniemen.

Deze wedstrijd maakt deel uit van het Leeuwtjescriterium, een organisatie van een aantal West Vlaamse atletiekclubs, waarbij de benjamins en pupillen deelnemen aan een vierkamp en de miniemen aan een vijfkamp.

Beernem zou Beernem niet zijn natuurlijk indien we geen eigen naam zouden geven aan deze meeting en hoe kan het anders de keuze valt op de Beertjesmeeting.

Vooraf werd reeds één en ander uitgetest: start, tijdopname, fotofinish, verwerking van de resultaten ... en dit verliep niet volledig probleemloos.


Zaterdag, de grote dag. Spannend of alles zou lukken.De weersomstandigheden vallen, ondanks de strakke en frisse wind, al bij al nog mee.

Met 156 deelnemers, waaronder 24 Beho-atleetjes, gaat er alleszins een ruim deelnemersveld van start.

We zien enkele voortreffelijke individuele prestaties van een aantal Beverhouters, ook in de breedte is er een positieve vaststelling, maar ontegensprekelijk is er nog veel werk aan de winkel. Een belangrijke taak voor de jeugdtrainers maar eveneens en in het bijzonder voor de jeugdatleten zelf. Jullie kunnen beslist nog een grote stap voorwaarts zetten,mits de passende inzet.


De vele medewerkers doen het prima op de verschillende standen en achter de schermen wordt er ondertussen druk gewerkt: tijdopnames en fotofinish verlopen bijna perfect. Voor de verwerking van de resultaten moeten de verantwoordelijken zich dubbel plooien, maar uiteindelijk valt alles in de juiste plooi.


Ondertussen draait ook de catering op volle toeren en is het alle hens aan dek voor en achter de bar.


Terecht kan worden teruggeblikt op een geslaagde organisatie, weliswaar een beetje uitgelopen in tijd, maar er kan steeds worden bijgeleerd. Het was dan ook de allereerste keer. Helpende handen zijn zeker naar de toekomst

altijd welkom.


Volgende editie in dit criterium is op zaterdag 20 mei in Nieuwpoort en de tweede Beverhout manche in dit tornooi op zondag 13 augustus (vrijwilligers kunnen kunnen zich nu al melden).


Robert


Foto’s Lucien      Heike