Archief website < 2019Dwars door Brugge - 14/5/2017


Door een aantal parcourswijzigingen, wordt het toch wel moeilijk om afstanden, gemiddelde snelheden ... op een correcte wijze vast te stellen.


Niettegenstaande een soms pittige wind, vallen de loopomstandigheden onder een aangenaam zonnetje, zeker mee. er staan dan ook heel wat Beverhout atleten aan de start.


Van bij de aanvang van de wedstrijd scheidt een kopgroep van een 4-tal atleten zich af van de grote massa. Daaronder niet alleen Alexander, maar ook de Beernemse triatleet Hannes Vandermoere, die later met maagklachten de kopgroep moet laten gaan. Het tempo is strak en halfweg wedstrijd neemt Alexander met een tempoversnelling afstand van zijn kompanen. Vrij spel krijgt hij echter niet, het blijft knokken tot op het einde want de voorsprong aan de eindmeet bedraagt nauwelijks een handvol seconden voor een momenteel zeer sterk lopende Simon Mestdagh. We noteren verder mooie prestaties van Timothy en James die binnen de top 20 finishen. Tom, Stefaan en Jan volgen iets verderop.


Bij de Beverhout dames geen echte verrassingen, Véronique bevestigt haar goede prestaties, Marlies loopt in vergelijking met vorig jaar een sterke wedstrijd en ook Tanja krijgt geleidelijk aan de goede vorm terug te pakken. Volhouden zo.


Eveneens een speciale vermelding voor Flor die zondag voor de 30ste maal op rij heeft deelgenomen aan deze wedstrijd. Proficiat Flor.


Robert