Archief website < 201910 mijl strandloop te Wenduine - 28/7/2017


Waar vorig jaar de hitte en de felle wind de deelnemers teisterden, zijn er dit jaar zeer goede loop omstandigheden, op dit toch altijd zware parcours over strand en door de duinen.

Dit klinkt veelbelovend, maar hoe de organisatie er thans in slaagt om zowel bij de dames als bij de heren een aantal atleten een verkeerd parcours op te sturen en ook de laatste lopers zonder aanduiding hun weg te laten zoeken door de duinen, is onbegrijpelijk.


Of dit de uitslag veel heeft beïnvloed, zullen we nooit te weten komen.

Dit neemt niet weg dat er puike prestaties worden neergezet door de Beverhouters, die naar goede gewoonte massaal aanwezig zijn. Bij de dames behalen Marlies en Lies respectievelijk de 2de en de 3de plaats,  maar de eerste dame die de aankomstlijn overschrijdt is Peggy Claerbout die in de officiële uitslag pas terug te vinden is op de 4de plaats. Zij werd, toen ze als 2de liep, op een bepaalde plaats de verkeerde kant opgestuurd en liep daardoor een kortere afstand.  Ook Chris Peeters, Tanja, Willemien en de nog jonge Lotte behalen mooie ereplaatsen.


Met drie Beverhouters in de top tien bijten de heren eveneens flink van zich af: Davy behaalt de 2de plaats na een felle eindspurt en ook Filip (6) kan Timothy (7) nog van zich afschudden in de laatste honderden meters. De naaste achtervolgers, die weliswaar een paar honderden meters meer afstand hebben afgelegd, zijn Tom Van De Keere, Nico, Willem, Dries en Diederik. Peter, Winny Rik, Kurt en Bart volgen van nabij voor alle andere Beverhouters.


Robert