Archief website < 2019


Veldloop Maldegem, 14/1/2018


Een uitzonderlijk mooie winternamiddag in het park te Maldegem, zorgt voor een aangename sfeer en  ruime publieke belangstelling. Ook het totaal vernieuwde parcours wordt in het algemeen positief gewaardeerd door de deelnemers.


Bij de scholieren geen slechte wedstrijd voor Lotte, maar het is spijtig dat ze zich in die laatste paar honderd meters nog laat passeren door 2 concurrenten. Dit zou eigenlijk niet mogen gebeuren, alles geven tot op de eindstreep is de boodschap. Voor Warre is het duidelijk dat hij de voorbije ski-vakantie nog in de benen heeft.


In de dames wedstrijden verdedigen Nancy en Stefanie hun plaatsen voortreffelijk bij de masters en werkt Lies aan haar comeback bij de seniors.


11 Beverhout masters aan de start waarbij enkele zeer mooie onderlinge duels te zien zijn binnen de eigenlijke wedstrijd. Thomas, Stefaan en Nico leggen elkaar het vuur aan de schenen voor een ereplaats. Verderop is het spannend tussen Ivan en Dries, op de lange rechte stukken is Dries duidelijk de beste, maar op de vele pittige hellingen moet hij telkens terrein prijsgeven aan Ivan. Uiteindelijk delft Dries het onderspit, maar kijkt nu al uit naar de volgende confrontatie. Zeker iets om in de gaten te houden. Ook Kurt en Rik, Roel en Johan geven elkaar geen duimbreed toe voor Norbert en Flor.


Na de Brugse marathon, de noodzakelijke rustperiode en een deugddoende vakantie, een eerste veldloop-optreden voor Alexander. Ditmaal geen pleziertochtje, maar afzien tot de laatste meter. Alexander moet zijn meerdere erkennen in een paar jongere atleten, waarvan de overwinnaar straks ook te zien zal zijn op het West-Vlaams kampioenschap. Met een derde plaats  is Alexander wel tevreden. Davy en Timothy tekenen eveneens present en finishen zowat halfweg het toch sterke deelnemersveld.


Robert


Foto’s Lucien