Archief website < 2019Veldloop Ieper - 21/1/2018

Het begint met een paar regen druppeltjes, maar in de loop van de namiddag wordt het steeds erger, het parcours ligt er binnen de kortste tijd bijzonder zwaar en glibberig bij.


Lotte doet het voortreffelijk bij de scholieren, als derde bij de eerste jaars geeft dat zeker perspectieven voor het komende provinciaal kampioenschap.


Voor Nancy en Lies ligt het parcours er te zwaar bij en wordt het stevig afzien tot aan de eindmeet. Marlies, in haar eerste veldloop dit seizoen, houdt stand ook in die zeer zware laatste honderden meters.


De masters heren worden gesplitst in de categorie +50 waarin Stefaan een mooie wedstrijd loopt en een zeer goede laatste ronde. Rik, Johan, Norbert en Marc volgen.


In de reeks <50 en na het succes vorig week in Maldegem, een bliksemstart van Ivan, maar op dit parcours breekt hem dat zuur op. Dries beent hem vrij snel bij en neemt geleidelijk afstand.

In de laatste ronde moet Ivan zich nog reppen, want Kurt komt nog gevaarlijk opzetten. Geert, die bij elke passage voor de nodige sfeer zorgt en Roel zijn de volgende finishers.


De seniors krijgen maar liefst 10km voorgeschoteld door de modder. James, in zijn eerste veldloop, heeft dergelijke toestand niet verwacht, hij moet dan ook Davy laten voorgaan.


Straks is het Provinciaal kampioenschap in Drogenbrood, een compleet ander parcours, waardoor wellicht ook andere verhoudingen en resultaten.

Zeker iets om naar uit te kijken.


Robert