Archief website < 2019


West-Vlaams kampioenschap veldlopen - 4/2/2018


Op het nieuwe en mooi aangelegde parcours in het sportpark Drogenbrood, organiseert Beverhout het West-Vlaams kampioenschap veldlopen. Een parcours met lange snelle stroken, wat bochtenwerk en een aantal pittige heuvels.


Een zonnige namiddag, maar de snijdende Oostenwind maakt het niet alleen de deelnemers lastig, maar zonder twijfel is het ook voor de vele toeschouwers een hele opdracht om zich te kunnen opwarmen.


Het is eigenlijk niet te verklaren maar bij de organisatie van hetzelfde kampioenschap in 2011 moest de mug-helikopter in allerijl worden opgeroepen voor een noodgeval en spijtig genoeg is dit nu opnieuw gebeurd. Het is Norbert die onwel wordt, met  deskundige tussenkomst van de medewerkers van het Rode Kruis en van Geertrui en Niels wordt het ergste vermeden. Ondertussen is Norbert reeds aan de beterhand en hopen we hem binnenkort terug te zien.


Na de jeugdreeksen komen Timothy, James en Randal in actie tussen de snelle jongens op de korte cross over 2500m. Met plaatsen in de middenmoot van het deelnemersveld kunnen ze wel tevreden zijn.


De masters en seniors dames gaan samen van start. Marlies (7) mag terugblikken op een goede wedstrijd, Lies volgt wat verder en daarna Gwendolyn, die reeds in de voormiddag een overwinning heeft behaald op de halve marathon van Cadzand. Mooi dat ze ook deelneemt aan de eigen organisatie, maar toch wel een beetje teveel van het goede, waardoor een mogelijke podiumplaats verloren gaat. Nancy arriveert wat later en wordt tevens kampioen in de categorie +45, kortbij gevolgd door Stefanie en tenslotte Leen.


De 27 Beverhout masters die van start gaan vertegenwoordigen zowaar één vierde van het deelnemersveld. Een verkouden Bram trapt te diep op zijn adem in die eerste paar ronden om een ontketende Jimmy Bultinck (AVMO) te volgen, waarna hij spijtig genoeg de wedstrijd moet verlaten. Nico Algoet, in zijn eerste veldloop deze winter loopt een mooie 7de plaats. Filip (13) is tevreden met zijn resultaat en wordt op de hielen gevolgd door een sterk lopende Nico Recour. Thomas en Stefaan vechten een mooi onderling duel uit. Daarna een sympathieke deelname van Peter. Jan Van Hollebeke loopt de ganse wedstrijd tussen een paar groepjes in. Waarin een flinke strijd wordt geleverd, Ivan, Jan Vandekerckhove, Dries, Rik en Joffrey arriveren binnen een handvol seconden. Daarbij een opmerkelijke wedstrijd van Jan die heel rustig van start gaat, in de rechte lijn naar de piste toe, bij elke doortocht een aantal atleten opraapt totdat hij uiteindelijk bij en zelfs voor het net vermelde groepje uitloopt. Het is Ivan die terug orde op zaken stelt in de laatste ronde. Kurt is weer gestart met de opbouw. Geert en Winny geven elkaar geen duimbreed toe. Erik rijft de titel binnen +65. Bart is de volgende voor Rik, kampioen +55. Danny, Johan en Roel volgen met daarna Frans, Marc, Pascal, Flor die Georges te grazen neemt en daardoor kampioen wordt bij de +80.


Wanneer de seniors van start gaat is de wind wat gaan liggen zodat de omstandigheden toch aangenamer worden. Reeds in de eerste van de zes af te leggen ronden, wordt een kopgroep gevormd met Ward D'hoore (HAC), die onlangs in Maldegem nog de overwinning behaalde met een minuut voorsprong op Alexander, met Simon Mestdagh (HAC), de overwinnaar van de zware veldloop van Ieper een paar weken terug, Jan Petralia (AVMO) en Beverhout atleet Alexander. De rest van het deelnemersveld met nochtans heel goede atleten wordt tot een tweederangsrol gedwongen. Davy, Jens en Bart lopen op hun niveau allemaal een goede wedstrijd, zeker voor allen en in het bijzonder voor Bart in zijn debuut, een atletiekervaring rijker.


In de eerste wedstrijdhelft is het eerst Jan en dan vooral Simon, die met enkele stevige prikacties in de heuvelzonde, de tegenstand doet afzien, waardoor eerst Jan en daarna een verkouden Ward de rol lossen. Wat verder blijkt echter dat hij niet alleen de tegenstand pijn heeft gedaan, maar ook zichzelf. Alexander heeft alle moeite om te volgen, maar met zijn ervaring houdt hij Simon in het oog, om hem in de tweede wedstrijdhelft met een geleidelijk opgedreven tempo het nakijken te geven, met een welverdiende kampioenstitel tot gevolg.


Sportieve groet, Robert


Uitslagen       


Foto's


Werner


PK Vrouwen


PK Mannen Jun en Mas


PK Mannen Seniors


Marie-Rose


Podia


Lea


PK Veldlopen


Kurt


PK Veldlopen