Archief website < 2019Kortemark loopt - 11/3/2018

De eerste wedstrijd van het nieuwe wegseizoen en een niet te onderschatten parcours, deels verhard, deels onverhard.


De hevige regen van de voorbije nacht en voormiddag zorgen ervoor dat het op een aantal stroken zwoegen wordt op de zompige ondergrond.


Tegen het middaguur gaat de 10km van start waarin Davy als beste Beverhouter, maar spijtig genoeg niet in clubsinglet,  een verdienstelijke 4de plaats behaalt in een toch sterk deelnemersveld. Timothy, Jens en Joffey zijn de dichtste achtervolgers met in hun spoor Kurt en Ivan die met een paar secondjes verschil arriveren. Voor Bart wordt het afzien, na een zware nacht de titel van Cercle te hebben gevierd. Daarna komen alle Beverhouters over de eindmeet: Marc, Willemien wat ontevreden met haar wedstrijd, Norbert, Chris Coene, Pascal, Véronique Vansieleghem en tenslotte Wendy Blomme.


Daarna gaat de 20km van start. Het weer ziet er dreigend uit, maar gelukkig blijft het droog tot na de wedstrijd. Met een goede wedstrijd voor Nico, een paar plaatsjes verder aankomst van Peter. Daarna Gwendolyn die 2de dame wordt na Nina Lauwaert die vorige week nog 3de werd op het Belgisch kampioenschap veldlopen.  Diederik, Marlies en Nancy zijn de volgende aankomsten. Rik moet halfweg de wedstrijd staken met een spierblessure. Misschien een beetje teveel hooi op de vork na de halve marathon in de sneeuw van Francorchamps ?


Robert