Archief website < 2019


Sparregalmse volkslopen - 18/04/2010

In de Sparregalmse Volkslopen te Hertsberge scoorden de eigen jeugdatleten hoog op de kortste afstand: Matthias Vandycke won de wedstrijd over 2 km, Ruben Janssens werd derde, Andreas Accoe vijfde. Nog iets verderop volgden Seppe Teunis en Simon Verlinde.

 

Bij de meisjes presteerden de zusjes De Laender sterk en eindigden als eerste en tweede meisjes.  Om het Beverhout-succes compleet te maken werd Elke De Grande derde meisje.


Broer Kevin moest slechts één atleet laten voorgaan op de 6 km. Emilie Vanneste werd in deze wedstrijd derde dame.


Met de wedstrijd over negen kilometer begon het echt grote werk. Dries Vanderschaeghe bewees dat de marathonconditie niet veraf meer is, want hij eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Ook Danny Brandt, Thybo Demeester en Roland Vanderschaeghe eindigden binnen de top-10. Jana Chanterie werd tweede dame bij de seniors, Lieve Keirse deed dat bij de dames masters, waar Stefanie Van Acker derde werd.


Tenslotte werd ook op de klassieke afstand (halve marathon) hoog gescoord. Dirk Sierens verlengde zijn  overwinning van vorig jaar bij de Masters; hij werd derde in totaal. En bij de dames moest Nancy De Baene het nipt afleggen tegen Rita Delodder.

De beker voor de eerste plaatselijke loper was andermaal voor Guido Neyskens.


Uitslagen     Foto’s