Archief website < 2019

 

6e Berenloop opnieuw succesvol

Met 175 atleten en atletes waren de Beverhouters niet alleen bijzonder goed vertegenwoordigd, ze waren ook op diverse fronten succesrijk. Bij de jongsten waren er overwinningen in de vóórwedstrijden over 700 en 1200m voor Sander Vanneuville en Jovi De Loof. Ook Noa Lagaeysse, Marlies Cornelis, Seppe Teunis en Simon Verlinde mochten het podium op. In totaal zetten maar liefst 45 jeugdatleten hun beste beentje voor.


De jogging over 3 km was een kolfje naar de hand van Iwein Devenyns, meteen een vijf op zes. “Alleen vorig jaar stond ik niet in de uitslag, omdat ik voor de volle afstand koos. Nu ben ik de laatste weken als junior in opbouw van de halve marathon van Kuurne”. Ook Matthias Vandycke (vijfde) en Krael Lemahieu (achtste) presteerden voortreffelijk . Bij de meisjes werd Jolien Cornelis knap tweede.


De dames kregen 8.6 km voorgeschoteld. Gwendolyn De Deyne wist zich mooi te handhaven na de ongenaakbare Barbara Maveau en het duo Thienpont-Mulle. Ze werd uiteindelijk verdienstelijk vijfde (derde senior). Nancy De Baene presteerde bijzonder sterk en werd eerste Beernemse net buiten de top-10, Rita Claeysier en Ellen Van Hollebeke eindigden nog iets verderop. 35 van de 77 aankomsten waren Beverhouters!


Ook bij de mannen was de blauw-witte vertegenwoordiging zeer sterk: ruim een derde waren Beverhouters. Alexander Diaz Rodriguez was andermaal de beste vertegenwoordiger; hij werd derde, net voor Bram Coppens. Thybo Demeester ging Peter Declerck vooraf, die één van zijn laatste wedstrijden als senior liep. Maar bijna even sterk is de prestatie van de jonge Sebastiaan Dhont, amper 16 jaar oud en een gemiddelde van boven de 16 km/u over een afstand van 11.5 km.


Uitslagen






  

          




Foto's