Archief website < 2019

 

Marathon van Athene 31/10/2010


Veronique Coene liep zondag de marathon van Athene in goede weers-omstandigheden. De rug waar ze al gans het jaar mee sukkelt hield stand.

Er waren 12500 deelnemers waarvan 2350 dames. De wedstrijd telde voor de militairen als CISM wereldkampioenschap. Er waren 100 heren en 24 dames bij de militairen aan de start, goed voor 23 landen.


De start vond plaats in het dorpje Marathon en de finish lag in het Olympisch stadium in Athene. Het eerste stuk hadden ze wind in het voordeel tot ongeveer km 20, daarna was er zijwind. De hellingen volgden elkaar in een sneltempo op, het parcours was echt zwaar (zeker tot km 32, daarna was het zwaarste leed geleden).


Ze eindigde in een tijd van 3u07'01". Gezien het parcours en de rug was dat een meer dan positief resultaat om tevreden over te zijn. Ze werd er 10e dame bij de militairen en 15e dame senior. In de totale dames uitslag eindigde ze op een 24e plaats.


Misschien had ze er nog een paar seconden kunnen afpitsen maar de aankomst in het stadium met duizenden mensen was zo'n kippenvelmoment dat ze er echt van genoot en in plaats van te "sprinten" (voor zover dat je daarover nog kunt spreken in een marathon) naar de mensen heeft gezwaaid tijdens de laatste honderden meters.


Het was een prachtervaring en ze mag best trots zijn dat ze deze jubileum-editie (2500ste verjaardag van de "eerste" marathon) tot een goed einde heeft gebracht!