Archief website < 2019

 

Cross te Izegem - 20/2/2011

Na de regen van de voorbije week, terug de zware parcours omstandigheden, zoals we reeds vele jaren gewoon zijn in Izegem.


Sam Gobert mocht de spits afbijten bij de benjamins jongens, na een felle start moest hij een beetje gas terugnemen, maar was tevreden met een voortreffelijke wedstrijd.


De pupillen aan de start, een oplettende Sander Vanneuville gaat vlot mee in de kopgroep en wordt na een lange eindspurt mooi 4de.


Bij de miniemen meisjes een goed lopende Marlies Cornelis voor Elke De Grande die de achterstand tot een minimum wist te beperken.


Een verkouden Kevin De Grande had het niet gemakkelijk op het slijkerige parcours maar kan toch terugblikken op een voortreffelijke wedstrijd.


Ook Jolien Cornelis bij de scholieren, van bij de aanvang deel uitmakend van de kopgroep, mag tevreden zijn met haar wedstrijd waarin ze mooi de 6de plaats behaalde.


De dames masters aan de start met Nancy De Baene en Tanja Cleppe die onder elkaar een felle strijd betwistten. De parcours omstandigheden speelden een grote rol. Tenslotte won Nancy nipt dit club-duel en behaalde, met een paar seconden voorsprong op Tanja, de 5de plaats.


De heren masters gingen meteen flink van start. Misschien wel iets te fel, want Filip Van Cauwenberghe, in wat pas zijn 2de veldloop was, had duidelijk het parcours onderschat en dacht zelfs aan opgeven. Met een ultieme inspanning in de laatste ronde, behaalde hij toch de beste Beverhout plaats, nipt voor Marc Chanterie en Edwin Vantyghem. Iets verderop verdienstelijke prestaties van Norbert Brandt en immer aanwezige Guido Neyskens.


Slechts één Beverhouter aan de start bij de seniors, maar die deed het dan ook meer dan voortreffelijk, Thybo Demeester was beslist tevreden met zijn 14de plaats, waarbij hij een aantal atleten die een paar weken terug op het West-Vlaams kampioenschap nog voor hem finishten, achter zich kon laten.


Verslaggever Robert


Uitslagen     Foto’s (Marie-Rose)