Archief website < 2019

 


Sparregalm - 17/04/2011

In het totaal 56 beverhouters aan de start, zondag in Hertsberge.

De jongsten kregen een afstand van 2km voor de voeten geschoven.

Met mooie ereplaatsen voor Stef Wouters, Warre Verlinde, Elke De Grande, Cas Wouters en Kirsten Van Parys.

Daarna werd de start gegeven van de wedstrijden over 6 en 9 km.

Met Johan Crevits die een 7de plaats behaalde voor de nog zeer jonge Kevin De Grande. Emilie Vanneste deed het eveneens voortreffelijk met een 3de plaats bij de dames voor Bertrand Haeck en Simon Verlinde.

Een ruime delegatie van 31 Beverhouters aan de start op de 9km.

We noteerden enkele opmerkelijke prestaties met een zeer spannende strijd voor de podiumplaatsen tussen Timothy Van Belleghem (2) en Thybo Demeester (3).

Eveneens een opmerkelijke prestatie van de wederoptredende Elien Danneels die meteen de 2de plaats bij de dames seniors behaalde, hopelijk zien we haar deze zomer regelmatig aan het werk.

Lieve Keirse heeft blijkbaar eveneens terug de goede vorm te pakken met een overwinning bij de dames masters, voor Stefanie Van Acker (2) en Ann Strubbe (3).

Tijd voor de start van de halve marathon, met 15 dappere Beverhouters op een totaal van 64 deelnemers. Zij trotseerden de eerste warmte en een bij momenten stevige wind.

Na 4 ronden zij aan zij te hebben gelopen met Hannes Vandermoere (1sen), moest Thomas Beirnaert (2sen) uiteindelijk nipt de duimen leggen voor zijn jonge medevluchter.

Bij de masters een voortreffelijk debuut op de halve marathon voor Filip Van Cauwenberghe (2mas), na een moeilijk moment in het eerste deel van de wedstrijd kon hij aansluiting vinden met een groepje met daarin Marc Chanterie (4mas).

Mooie prestatie voor thuisloper en eveneens debutant Niels Libbrecht (6mas).

En niet te vergeten een 17de opeenvolgende deelname voor Guido Neyskens.

Ook de dames lieten zich van hun beste kant zien (wat dit ook mag betekenen ...). Nancy De Baene behaalde de overwinning algemeen en dook voor de eerste maal ruim onder 1u30' op de 21 km. Halfweg wedstrijd nam ze afstand van Veronique Coene die momenteel nog altijd niet voluit kan gaan.