Archief website < 2019


Shoppingloop Oostkamp - 5/8/2011


Naar jaarlijkse gewoonte terug een warme zomeravond op deze 11de uitgave van de Shoppingloop.

Voor de toeschouwers een aangenaam terrasweertje, voor de atleten daarentegen geen gemakkelijke omstandigheden: warm, tamelijk wat wind, weinig zuurstof in de lucht. Kortom toestanden waarbij je goed kan afzien.

Een ruime delegatie van 35 beho-atleten aan de start van de 10k wedstrijd (27 heren en 10 dames), waarvoor een dikke proficiat aan iedereen.

Neem me niet kwalijk wanneer niet iedereen ter sprake komt.


Van bij de aanvang twee atleten die voor de afscheiding zorgden: Alexander Diaz en Ghirma Woldu. Zij konden het blijkbaar zo goed vinden met elkaar dat ze pas op het einde van de wedstrijd in de gaten kregen dat Tom Meire (die reeds in het voorbije veldloopseizoen had bewezen met een sterk wedstrijdslot te kunnen uitpakken) op zijn sokken dichterbij sloop om alsnog verrassend de tweede plaats in de wacht te slepen na Alexander maar voor Ghirma. Een goede raad: laat je niet in slaap wiegen in een zogezegd gemakkelijke wedstrijd.

Voortreffelijke ereplaatsen voor Thomas Beirnaert (6), Timothy Van Belleghem (14), Filip Van Cauwenberghe (16) en alle anderen waaronder een aantal die na een min of meer lange afwezigheid terug van start zijn gegaan en blijkbaar vlug terug in goede doen zullen zijn, zoals  Jan Vandekerckhove, Frank Couffez, Roel Jacobus, Guido Neyskens, Raf Constant, Flor Landuyt, ... . Ook opmerkelijk de stille maar gestage vooruitgang van Tom Vanhee, Lieven Dewulf, ...


Bij de dames lag de definitieve uitslag al heel vroeg in de plooi, een ongenaakbare Ria Thienpont behaalde afgescheiden de overwinning, maar ook de Beho-dames lieten zich van hun beste kant zien en behaalden mooie resultaten met Gwendolyn De Deyne (4), Nancy De Baene (6) die duidelijk last had van de weersomstandigheden. Eveneens een wedstrijd binnen de wedstrijd tussen Christa Snauwaert en Rita Claeysier die slechts een handvol seconden moest toegeven. Dat kan nog spannend worden ...


Verslaggever Robert


Uitslag   Uitslag jeugd    Foto’s (Lucien)   Foto’s (Hans)