Archief website < 2019


Levenslijnrun Sysele - 26/08/2011

Zo stonden er vrijdagavond ruim dertig Beverhout-atleten aan de start voor de 10de uitgave van de Levenslijnrun te Sijsele.  Nog steeds een organisatie van de bezieler van het eerste uur, Roger Snauwaert in samenwerking met de Brugse atletiekvereniging ABAV.

Niettegenstaande de dreigende regenwolken, bleef het wonderwel droog en toen het startschot omstreeks 19u15 klonk was het eigenlijk voortreffelijk wedstrijdweer.


De Beverhoutatleten, die momenteel volop hun belangrijke Berenloop aan het voorbereiden zijn, laten dadelijk zien dat ze reeds flink op dreef zijn en dit duidelijk niet alleen in de kop van de wedstrijd.

Voor de mensen aan de zijlijn en die van zeer nabij betrokken zijn met het wel en wee van de atleten, doet dit natuurlijk bijzonder veel plezier.


Bij de heren behaalt niemand minder dan Alexander Diaz de overwinning, we verwachtten dan ook niets minder. Bij het ingaan van de laatste van de 4 af te leggen ronden duldt Alexander nog het gezelschap van Nico Algoet en op korte afstand van voormalig top-atleet Theo Vandenabbeel. In de laatste kilometers maakt hij er een one-man show van, zoals we hem kennen nietwaar.

Niet zo veel later behalen Timothy Van Belleghem en Filip Van Cauwenberghe heel mooie ereplaatsen voor de overige en evenzeer verdienstelijke Beverhouters.

Ook voor de mensen die na een aantal weken afwezigheid nog wat achterstand blijken te hebben, geen probleem hoor ... dat komt beslist in orde.


Bij de dames is de overwinning helemaal niet zo voorspelbaar. Tijdens de Shoppingloop in Oostkamp moest Nancy De Baene toch een ruime achterstand toegeven op Jorina Teerlinck van Sodibrug, maar nog geen maand later en in - voor haar - betere wedstrijdomstandigheden, laat ze er geen twijfel over bestaan dat de conditie nu reeds zeer goed is.

Zij aan zij met Jorina bij het ingaan van de laatste ronde en zelfs tot aan de laatste 500m, niettegenstaande een aantal tempo versnellingen om toch die gevreesde spurt te vermijden ... .

Maar na een intensieve en aanhoudende inspanning ... een terechte en verdiende overwinning voor Nancy.

En net zoals bij de heren ook bij de volgende aankomsten niets dan tevreden gezichten bij de andere Beverhout dames  en waarbij we zeker nog spannende momenten tegemoet gaan nu Elien Danneels en Christa Snauwaert mekaar meer en meer op de hielen zitten en ook Rita Claeysier gestaag aan haar comeback verder werkt.


Verhelst Sabien,die voor het eerst in lange tijd weer een wedstrijd heeft gelopen, heeft een voortreffelijk resultaat neergezet in de 5 km.  Ook onze jeugd, weliswaar maar 2 deelnemertjes aan de 800m, maar wel alle twee met een vermeldenswaardig prestatie. Stef Wouters liep naar een mooie 4de plaats en Marlies Timmerman behaalde bij de meisje het podium, het werd een verdiende 2de plaats.

Uitslagen