Archief website < 2019

Dwars door Sint Kruis - 17/09/2011

Zeer veel 'blauw op straat' gisteren in Sint-Kruis, voor de 7de edite van Dwars door Sint-Kruis, zoals steeds een vlekkeloze organisatie van het team rond Paul Meulebrouck.

In de jeugdloop over 600m noteren we de aankomsten van Stef Wouters op een mooie 10de plaats en bij de meisjes van Marlies Timmerman en Yente Hoste op 4 en 5. Dit blijft spannend tussen die twee.

Podiumplaats voor Timothy Van Belleghem (3) op de 5km, waarbij ook deelname van de nog jonge Cas Wouters.

Terug 2 Beverhouters op het podium van de 10 km: Davy Stieperaere (1) en Thybo Demeester (3) die duidelijk met reserves liep met het oog op de komende Berenloop. Eveneens deelname van vader en dochter Verhelst Jef en Sabien.

Hoofdwedstrijd van de namiddag over 15 km.

Bijna 40 Beverhouters aan de start en opnieuw het hoogste schavotje voor Alexander Diaz die, na een sterke 10.000m op de piste te Tessenderlo eerder deze week, duidelijk laat merken dat er volgende zondag met hem zal moeten rekening worden gehouden.

Ook Thomas Beirnaert (5) kan terugblikken op een sterke wedstrijd, net zoals Filip Van Cauwenberghe(17), die mooi afstand nam van een groepje Beverhouters die allemaal 'op een zakdoek'  finishten. Met: Jan Vandekerkchove, Filip Timmerman en opnieuw de steeds beter lopende Tom Vanhee, Norbert Brandt, Roel Jacobus, Frank Couffez en Hans Verlinde. Dat wordt spannend volgende week. Eveneens opmerkelijk een eindje verderop aankomst van vader en zoon Roland en Dries Vanderschaeghe en van nog vele anderen.

Maar nog voor de aankomst van 'het groepje' Beverhout-heren, kwamen reeds een paar dames aan de finish, met  Gwendolyn De Deyne (3) en Nancy De Baene (5) die haar wedstrijd mooi indeelde met het oog op volgende week zondag, beiden behaalde het podium in hun categorie. Ook Crista Snauwaert toont net op tijd de goede conditie beet te hebben, evenals Rita Claeysier waarvan ik de indruk had dat 15 km momenteel misschien ietsje te ver is. Geen nood, volgende week is het 'slechts' 10km.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers.

Vanaf de zijlijn is het duidelijk te merken dat volgende week de strijd voluit zal losbarsten tijdens de 7de editie van de Berenloop. We kijken er reeds reikhalzend naar uit.

Verslaggever Robert

Uitslagen   600 m   1000 m   5 km   10 km    15 km   Foto’s (Lucien)