Archief website < 2019Berenloop - 25/09/2011

Voor het eerst won een Beverhouter de Berenloop.


Alexander Diaz Rodriguez nam meteen het commando in handen en

won overtuigend voor Christophe Clincke. Maar niet alleen Alexander zette

een sterke prestatie neer.  Filip Van Cauwenberghe werd 2e Beverhouter en

7e master voor Thimothy Van Belleghem.  Dirk Sierens (29e) komt terug op dreef en finishte voor Peter Declerck (33e).


Heel wat seniors en masters lieten duidelijk zien dat de goede training van Robert Coppens en Dries Vanderschaeghe hun conditie flink verbeterd heeft.

Gwendolyn De Deyne (3e seniore) finishte in 38’46”.  Ook Nancy De Baene,

4e master bleef met 39’05” eveneens onder de 40 minuten.


Fel opgemerkt op de 10 kilometer was de groep joggers onder leiding van

Hans Vanryckeghem, die mooi samen de wedstrijd liepen.

Ook de grote groep van Sodibrug liep in de kijker. Als eerbetoon aan hun overleden clublid Erik Denyft liepen zij in groep de Berenloop: een mooi gebaar!

Van de organisatie kregen zij een premie voor de grootste club.


Bij de jeugd waren onze jeugdtrainers paraat voor de begeleiding van de

700 meter. Fien De Wispelaere (3e) behaalde in de eerste reeks meisjes een mooie podiumplaats en  Marlies Timmerman (8e), Eline De Roo (9e) en Lore Caluwe (10e) konden een top tien plaats veroveren op 47 deelnemers.


Bij de jongens mocht Nathan Lagaeysse als derde op het podium.  Stef Wouters werd 4e, voor Arno Vanlaere 5e, Nathan Bruysse 6e, Ward Vandenbroucke, 8e en Sam Gobert 10e.

  

Op de 1200 m meisjes kregen we een volledig BEHO-podium. De wedstrijd was bijzonder spannend en werd in de spurt beslecht met Marlies Cornelis als winnares voor Josephine Dolfen en Tine De Laender.  De Beverhoutersmeisjes waren in deze reeks bijzonder sterk vertegenwoordigd en presteerden sterk.


Sander Vanneuville nam in de 1200 m jongens meteen het commando maar moest het in de spurt afleggen tegen Brecht Vercauteren uit Brugge en een sterk sprintende Ruben De Bel.

Ook in deze reeks zaten de Beverhouters vooraan met Emmeric Vincke 4e, Dario De Loof 5e, Jelle Goeminne 6e, Seppe Teunis 7e en Simon Verlinde 8e.


De Regenboog won de gemeentelijke trofee voor de grootste lagere school.


22 Beverhouters stonden aan de start voor de 3 km.

Iwein Devenyns was niet in zijn beste vorm maar wilde toch de clubkleuren verdedigen.  Hij werd mooi tweede.  Matthias Vandycke finishte als 5e voor Henri Dolfen 13e en het trio Hendrik en Lukas Minne en Ruben Janssens, respectievelijk 18e, 19e en 20e.

Jolien Cornelis werd winnares bij de dames, waar Emilie Vanneste 4e  en Ellen De Laender 7e dame werd.


De Beernemse Middenschool Sint Lutgart won de KHBO-trofee voor de grootste middelbare school en of ze daar tevreden mee waren!

  

De editie 2011 was een succes over gans de lijn.  157 Beverhouters, één derde van het deelnemersveld, kwamen aan de start en kleurden het peloton blauw-wit. We kregen achteraf heel wat felicitaties voor de organisatie.  Ook de Burgemeester, de Schepen van Sport en de Schepen van Onderwijs staken hun bewondering voor de Berenloop niet onder stoelen of banken, met dank aan de 74 medewerkers, een pluim voor hun inzet.


Beverhout schonk ook een cheque van 275,00 euro voor Kom op tegen Kanker.


Verslaggever Lucien


Uitslagen   


Foto’s