Archief website < 2019


Crosscup-aflossing, Blaarmeersen te Gent - 23/10/2011.


Zondag 23 oktober, naar jaarlijkse gewoonte de start van het veldloopseizoen met de crosscup-aflossing in de Blaarmeersen te Gent.

In tegenstelling met het druilerige weer van vorig jaar, een prachtige nazomer dag.

Beverhout is met 4 ploegen aanwezig.


De miniemen jongens mogen de spits afbijten. Jelle Goeminne gaat als eerste van start. Na zijn parcours over 800m geeft hij de estafettestok door aan Seppe Teunis, die 1000m voor de voeten krijgt geschoven. Tenslotte vertrekt Ruben Debel voor zijn 1000m.

Nog een beetje een gebrek aan ervaring in zo'n wedstrijden, maar al bij al een puike prestatie en tevreden atleten aan de aankomst.


Kadetten meisjes aan de start, met een toch zeer jonge ploeg. Marlies Cornelis (800m) kan de stok na een magnifieke 2de koershelft overhandigen aan  Tine Delaender, die op haar beurt haar oudere zus Ellen de wind in de zeilen geeft. Afzien, maar tevreden. Meer moet dan niet zijn.


De dames seniors gaan van start tussen het kruim van de Belgische atletieksport en mogen terugblikken op een zeer goede prestatie. De ploeg met Gwendolyn De Deyne (1000m), Jorina Teerlinck (1500m) ( die vorige week de overwinning behaalde in de parkloop) en tenslotte Nancy De Baene (3000m) behaalt de 29ste plaats, één plaats beter dan vorig jaar, maar dan wel tussen 58 ploegen die van start gaan (vorig jaar 45).


Door ziekte en kwetsuur, dit jaar geen heren seniors ploeg aan de start, maar wel de masters die dezelfde afstand moeten afleggen als de dames seniors.

Filip Van Cauwenberghe, Winny Vandoorn en Niels Libbrecht, 3 evenwaardige atleten die we tussen de subtop mogen rekenen, bewijzen dat ze zeer goed bezig zijn. Een felle start van Filip en een berekende afhandeling door Winny en tenslotte Niels, bezorgen het team een 19de plaats op 58 deelnemende ploegen.


Ook heel wat Beverhout supporters aan de kant die hun aanmoedigingen niet spaarden.


Proficiat aan alle deelnemers, ze zijn duidelijk klaar voor het langere veldwerk, mits een aantal voorbereidende trainingen.


Verslaggever Robert


Foto’s Lucien   Uitslagen:  Jongens   Meisjes   Dames   Heren