Archief website < 2019

Veldloop Deinze - 20/11/2011

Zes Beverhout-dames aan de start voor hun wedstrijd over 3 grote ronden: door de weersomstandigheden zeer goed beloopbaar,  maar met de vele (steile) hellingen, bijzonder zwaar.

Bij de seniors mag Gwendolyn De Deyne terugblikken op een voortreffelijke wedstrijd. Een 11de plaats op 43 deelnemers was dan ook het resultaat. Nog een beetje trainen op die 'verdomde' eindspurt zeker ... .

In diezelfde wedstrijd eveneens 47 masters aan de start, met terug Nancy De Baene in de voorste gelederen. Een 5de plaats na een toch wat mindere start is zeker niet slecht. Een puike prestatie van Tanja Cleppe (7de) die Nancy voortdurend in het vizier kon houden en waarvan we het laatste nog niet hebben gezien dit winterseizoen.

Werd er een beetje samengewerkt of zijn ze werkelijk zo aan elkaar gewaagd? We kijken uit naar de volgende confrontatie: Stefanie Van Acker (35), Barbara Desimpel (36) en Ann Strubbe (37) gaven elkaar geen duimbreed toe. Let wel, stilletjes aan klimmen ze naar de helft van het deelnemersveld.

Vier zware ronden voor de masters heren. Met zo'n 'bende' gegarandeert duw en trekwerk in die eerste bochten. Met opnieuw een goed lopende Filip Van Cauwenberghe (29 op 150). Bij de dichtste achtervolgers eveneens een spannend verloop, vooral in die laatste ronde waar Niels Libbrecht (36) in zijn veldloopdebuut afstand nam van Winny Vandoorn (43). Daarna een spannende strijd tussen een viertal Beverhouters. Paul Meulebrouck (83) haakte in de loop van de wedstrijd zijn wagentje stilletjes aan, om in die laatste honderden meters korte metten te maken met Kurt Deroo (87), Roel Jacobus (88) en Filip Timmerman (89).

Frank Couffez (108) miste een beetje de goede trein, maar gaat blijkbaar op dieet want die extra kilootjes naar boven sleuren op die hellingen waren er, volgens hemzelf,  teveel aan.

Didier Timmerman (137) en Carl De Grande (138) deden wat haasje over in de loop van de wedstrijd en dat was voor Alain Janssens (142) een beetje teveel van het goede. Tenslotte Jan Berghez (149) die blijkbaar toch ook wat moeite had met die hellingen.

Gelukkig zijn er ook vlakke veldlopen.

Wegens omstandigheden, kwetsuur, ziekte en ongeval onze top crossers niet aan de start bij de seniors. Dit doet echter niets af van de prestatie van nieuwkomer Stefaan Tanghe met een 49 plaats op 58. Een beetje meer ervaring en daar zullen nog heel wat plaatsjes vanaf gaan.

Verslaggever Robert

Uitslagen     Foto’s Lucien     Foto’s Didier