Archief website < 2019
Veldloop te Roeselare - 27/11/2011

Crosscup bij de seniors heren, dat betekent atletieksport van de bovenste plank en daarvoor moet je natuurlijk goede troeven hebben. Davy Stieperaere in zijn eerste cross dit winterseizoen en Stefaan Tanghe (goed in beeld gebracht door de mensen van Sporza) zullen het geweten hebben.


Een heel mooie delegatie masters heren aan de start, met een alerte en strijdlustige Filip Van Cauwenberghe die andermaal zijn 'visitekaartje' afgaf aan de concurrentie. Winny Vandoorn bleef lange tijd aanklampen en mag tevreden terugblikken. Spannend werd het voor de volgende plaatsen Filip Matthys, Vincent Vantyghem en een verbazende Filip Timmerman, gaven onze New Yorkse marathon-man Johan Crevits het nakijken en tenslotte Norbert Brandt, Didier Timmerman, Alain Janssens en Frans Vansteenhuyse. Spijtig genoeg opgave van Paul Meulebrouck, die met een spierblessure de wedstrijd moest staken.


Uitkijken was het naar het optreden van onze dames masters en andermaal deden ze dit  meer dan voortreffelijk. Nancy De Baene had er bij de start geen goed oog in toen ze de tegenstand monsterde, maar bewees met een prachtige 2de plaats dat ze momenteel van niemand schrik hoeft te hebben.

Tanja Cleppe kon net als vorige week de achterstand beperken, dat belooft voor de komende maanden. Christa Snauwaert verraste iedereen met een felle eindspurt.

Ook het trio van vorige week was terug van de partij:  Barbara Desimpel koos resoluut voor de aanval en kon zo een kleine voorsprong behalen op Stefanie Van Acker, op de hielen gezeten door Ann Strubbe.


Verslaggever Robert

Uitslagen   Foto’s (Lucien en Didier)