Archief website < 2019
Veldloop te Maldegem - 8/1/2012

Ondanks het mindere weer van de laatste weken, lag het parcours er zeer goed bij (daarvoor is het dan ook in Maldegem ...).

Zes beho-dames aan de start in een kwaliteitsvol deelnemersveld (22 sen en 34 mas)

Bij de seniors mooie resultaten voor Gwendolyn De Deyne (11de op 22) en Jorina Teerlinck (14) in haar eerste 'echte' veldloop in Beho-uitrusting. Mits een goede trainingsopbouw zit er daar nog zeer veel progressie in.

De masters aan de start met een snelle eerste ronde voor Nancy De Baene en dit na een paar weekjes van gedwongen rust, wat zich een beetje laat gevoelen in de tweede wedstrijdhelft. Uiteindelijk toch een mooie 7de plaats, kortbij gevolgd door Tanja Cleppe (9) die terecht best tevreden was over haar wedstrijd. Barbara Desimpel (26) 'vloog' er meteen in, maar dat is misschien nog een maandje te vroeg, zodat het nog serieus afzien werd, zeker met  een sterk opzittende Ann Strubbe (28) in de achtervolging. Maar ... wie niet waagt niet wint.

77 masters heren aan de start. De rang (pik) orde werd over het algemeen gevolgd, maar toch een paar opmerkelijke vaststellingen.

Filip Van Cauwenberghe (23) deed het zeer goed, wat we natuurlijk van hem verwachtten; Winny Vandoorn (34)bevestigt zijn conditie; Filip Timmerman (41) gaat er goed op vooruit; een verbazende Tom Vanhee (46) - ik heb dit reeds in vroeger vermeld - bijt des te meer van zich af, zelfs met een open voetwonde; Roel Jacobus (48) in goede doen evenals Frank Couffez (52) die de hete adem van een collega (niet-beverhouter) in de nek voelde.

Uitkijken naar de volgende Beverhouters: Didier Timmerman (69 - sic) hoe slaagt hij daarin (?) deed het zeer goed - die paar kilootjes minder leiden al tot betere resultaten ... . Tenslotte in mekaars gezelschap Jan Wauters (73), crossen is afzien nietwaar; Guido Neyskens (75) een aangenaam weerzien na een lange periode van afwezigheid op de veldlopen, dat kan dus alleen maar verbeteren; Frans Vansteenhuyse (77) hij was er wel terug bij!

De seniors (27) aan de start. Ghirma Woldu is reeds master, maar na rijp beraad werd besloten (volledig reglementair) om van start te gaan bij de seniors en dat was geen verkeerde keuze.Met ruime voorsprong behaalde hij de 1ste plaats, beter kan niet.

Ghirma vertrekt volgende week naar Ethiopië voor een paar maanden voorbereiding op de marathon van Rotterdam, veel succes.

Een aangename aanwezigheid in de veldlopen, een goed lopende Thomas Beirnaert (14) en Stefan Tanghe (22) met een geleidelijke maar gestage opbouw.

Verslaggever Robert

Uitslagen     Foto’s (Didier en Kurt)