Archief website < 2019
Veldloop te Veurne - 22/1/2012


Een strakke westenwind, een pittige helling en een tempobrekende zandstrook maakten het weliswaar vlot beloopbare parcours in Veurne alsnog voldoende zwaar voor de 15 Beverhout seniors en masters.


Slechts twee dames aan de start, maar het was dan ook meteen raak: Gwendolyn De Deyne behaalde de overwinning bij de seniors, waarbij ze een paar concurrenten het nakijken gaf. Nancy De Baene (5) haalde dan wel het podium niet maar gezien de tegenstand mag zij terecht tevreden terugblikken op één van haar betere wedstrijden.


De 11 heren masters, in een mooi bezette wedstrijd, maakten het elkaar niet gemakkelijk, wat natuurlijk bijzonder aangenaam is voor toeschouwers en supporters.

Filip Van Cauwenberghe (12) bewees andermaal over de sterkste troeven te beschikken, maar voelde in de loop van de wedstrijd de hete adem van Niels Libbrecht (15) in de nek, die even later wat gas moest terugnemen, wat voldoende was voor Dirk Sierens (16) om op zijn eigen gekende manier gestaag op te rukken. Ook Winny Vandoorn (26) kan terugblikken op een knappe prestatie, evenals Filip Timmerman (31) die zowaar trainer Dries Vanderschaeghe (32) in zijn eerste masterwedstrijd, in de laatste ronde bij de lurven greep. Roel Jacobus (38) bleef ervoor gaan, Frank Couffez (44) had het bijzonder lastig maar hield stand en tenslotte Didier Timmerman (50) die zich nog moest reppen tot op de eindmeet, Guido Neyskens (54) en Frans Vansteenhuyse (55) vervolledigden het Beverhout-veld.


Nog steeds onbeschikbaarheid van onze beste seniors, maar Thybo Demeester (9) komt na zijn ongeval geleidelijk aan terug op het voorplan en Timothy Van Belleghem (12) na meer dan een maand ziekte, mist nog wat conditie, maar dat komt beslist in orde.


Voor de mensen langs de zijlijn, was het volop genieten van jullie inzet, de onderlinge strijdlust en het gezamenlijk loslopen na de wedstrijd, wat getuigt van een goede sfeer.


Wat wordt dit straks op het West-Vlaams kampioenschap veldlopen?


Verslaggever Robert


Uitslagen      Foto’s (Marie-Rose en Kurt)