Archief website < 2019


PK Veldlopen Tielt - 05/02/2012

In totaal trotseerden 54 Beverhout atleten de vriestemperaturen om deel te nemen aan het West-Vlaams kampioenschap veldlopen te Tielt, aangemoedigd door heel wat meegekomen supporters.

Op een keihard bevroren, vrij brokkelige ondergrond was het niet zo vanzelfsprekend om een mooie loopstijl te ontwikkelen, zeker voor de atleten met een grote paslengte.

Bij de dames seniors was dit het geval voor Gwendolyn De Deyne (7) die ietwat teleurgesteld de aankomstlijn overschreed. Dat wordt revanche in Izegem.

Op een totaal van 18 dames masters, 5 Beverhout dames (28%): Nancy De Baene (3) bevestigde haar uitstekende conditie, maar ook Tanja Cleppe (5) is bijzonder goed bezig.

Wat te zeggen van de stijgende conditie van Barbara Desimpel (8), Stefanie Van Acker (11) en Dorine Cauwels (14).

Nancy en Dorine behaalden in hun categorie de fel beheerde Provinciale titel.

Bij de heren seniors stond er geen maat op Alexander Diaz, die voor de derde maal op rij de verdiende West-Vlaamse kampioen veldlopen werd, maar ook de puike prestatie van Thybo Demeester (12) bleef niet onopgemerkt.

Met een delegatie Beverhout masters die meer dan 36% van het deelnemersaantal (57) vertegenwoordigde mochten de organisatoren zich tevreden in de handen wrijven en mag Beverhout  terecht trots zijn.

Reeds in Veurne hadden we het opgemerkt, maar de hete adem van Niels Libbrecht (15) in de nek van Filip Van Cauwenberghe (14) moesten we zondag wel erg letterlijk nemen toen beiden binnen dezelfde seconde over de aankomstlijn spurtten.

Winny Vandoorn (24) verdedigde puik zijn stek en kon trainer Dries Vanderschaeghe (26) in de laatste honderden meters het nakijken geven, die op zijn beurt moest uitkijken voor de oprukkende Paul Meulebrouck (28). Na aanhoudende kwetsuren hebben we het laatste nog niet gezien.

Spannend werd het in de achtervolging met Filip Timmerman (31) en Frans Van Nevel  (33ste en  Provinciaal kampioen +55).

Roel Jacobus (34) is  zijn dipje duidelijk te boven, Frank Couffez (37) ondanks de spierpijn tevreden na afloop.

Johan Crevits (39) was verbazend sterk op dit ruige parcours, ook Raf Constant (42) die natuurlijk gewend is om op het veld te vertoeven.

Hans Verlinde (44) had het niet gemakkelijk met een nooit afgevende Roland Vanderschaeghe (46).

Didier Timmerman (48) kon afstand nemen van zijn naaste concurrenten: Carl De Grande (51), Kurt Vanneuville (52) die speciaal voor dit kampioenschap de spikes aanbond.

Guido Neyskens (53),  Jan Wauters (54)  en Jan Bergez (55) missen nog een beetje meer wedstrijd ervaring.

De volgende over de aankomstlijn was Georges De Soete (56) en kampioen +75, tenslotte die taaie Frans Vansteenhuyse (57).

Door jullie deelname,  inzet,  sportieve gedrevenheid, ... heeft Beverhout op dit kampioenschap een zeer goede beurt gemaakt, waarvoor proficiat en dank aan alle deelnemers.

Het is een waar plezier jullie bezig te zien.

Volgend jaar proberen we nog beter te doen.

Verslaggever Robert

Uitslagen

Foto’s Werner Dames - Heren     Foto’s Lucien   Foto’s Marie-Rose