Archief website < 2019

Veldloop Izegem - 19/2/2012


Laatste veldloop van het Beho-criterium, met hier en daar stemmen over “een zwaar en modderig parcours”. Aan ervaren (en derhalve spijtig genoeg meestal oudere) Beverhouters kan ik gerust meedelen dat het deze keer in Izegem nog  allemaal best meeviel: er zijn ooit nog slechtere omstandigheden geweest.


Onze dames deden het andermaal zeer goed (ik had ook niets minder verwacht). Bij de seniors mag Gwendolyn De Deyne (6) best tevreden zijn met een goed opgebouwde wedstrijd. Zij had duidelijk meer problemen met de keuze uit de prijzentafel dan met de eigenlijke wedstrijd.


Zoals steeds spanning bij de masters: Nancy De Baene (3) behaalde andermaal het podium, stilaan komt een trapje hoger in het vizier. Voortreffelijke prestatie van Tanja Cleppe (5) evenals voor Barbara Desimpel (10) voor wie het winterseizoen duidelijk lang genoeg heeft geduurd. Goed herstellen en opbouwen naar het wegseizoen is de boodschap.

Bij de heren masters geen Filip Van Cauwenberge aan de start (in volle voorbereiding voor de marathon van Barcelona). Maar wat een prestatie van Niels Libbrecht (13)! Volgens eigen zeggen kon hij de “juiste cadans” in de modder niet vinden maar dat was echter ook zo voor de andere deelnemers. Zeker één van zijn betere wedstrijden. Winny Vandoorn (18) streed voor wat hij waard was en mag terecht trots zijn. Paul Meulebrouck (24), wees gerust, daar hebben we het laatste nog niet van gezien. Filip Timmerman (33) spijtig genoeg met achillespeesproblemen in de laatste ronde. Daarna, moegestreden, maar tevreden: Roel Jacobus (40), Johan Crevits (47) Hans Verlinde (50), Carl Degrande (56) en Didier Timmerman (57).

Tot slot: de heren seniors met maar één Beverhouter aan de start: niemand minder dan de jarige West-Vlaamse kampioen veldlopen Alexander Diaz. Hij verdedigde zijn titel zoals het hoort voor iemand van stand. In een zeer sterk bezette wedstrijd behaalde hij met een mooie en hard bevochten voorsprong, een glansrijke overwinning op de Russische atleet Boris Ogourtsov.

Verslaggever Robert


Uitslagen     Foto’s (Marie-Rose)