Archief website < 2019BK veldlopen voor masters in Seraing - 18/3/2012.


Goede weersomstandigheden en een voortreffelijk cross parcours deels vlak op en rond sportvelden en deels in het bos waarin verschillende kleine maar zeer venijnige hellingen en een niet te onderschatten strook 'vals plat'.


De heren masters gaan het eerst van start waarbij 2 Beverhout-atleten. In de categorie 60+ gaat Roland Vanderschaeghe nogal fel van start, waardoor in de tweede koershelft wat gas moet worden  teruggenomen. Hij eindigt alsnog op een mooie 12de plaats en heeft alleszins gedurfd.


Georges De Soete (75+) pakt het rustiger aan, aanvankelijk op de 3de plaats om bij het ingaan van de laatste ronde aansluiting te krijgen bij de leider en deze in de laatst honderden meters ter plaatse te laten. Een ware kampioen.


Uitkijken naar de dames. Een blitsstart in de categorie 40+, deed Nancy De Baene letterlijk naar adem happen. De wedstrijd geleidelijk opbouwend kwam zij bij het ingaan van de laatste ronde bijna in aanmerking voor een 5de plaats. Op dit niveau worden echter geen cadeau's gegeven, na een felle laatste ronde finishte Nancy uiteindelijk als 6de. Na de 9de plaats van vorig jaar in diezelfde categorie, zonder meer voortreffelijk.


Verslaggever Robert


Onder een bewolkte hemel en een heerlijk loopweertje van 9°C werd dit jaar het Belgisch kampioenschap voor masters gelopen in het verre Seraing.


Slechts drie Beverhouters vonden het de moeite om de verre verplaatsing te doen naar de vurige stede. Roland Vanderschaeghe moest als eerste in de wei en bos met de 60+. Eindelijk verlost van de winterkwaaltjes en na een matig provinciaal kampioenschap kreeg hij een herkansing tegen de regerende West-Vlaamse kampioen. De prille 60-iger kwam slechts 28” tekort en eindigde 12de op 18 deelnemers. Daarmee heeft hij 0.4 km/h sneller gelopen dan in het PK te Tielt en kon tevreden terugblikken op zijn kampioenschap.


Meer succesvol was Georges De Soete die bij de 75+ de titel veroverde, niet evident na een hardnekkige blessure deze winter. Tenslotte mocht Nancy De Baene in het veld. Ondanks haar nukkige knie liep ze een zeer regelmatige wedstrijd en kon beslag leggen op de 6de plaats in haar categorie. Met een gemiddelde snelheid van 14.5 km/h mag ze terugblikken op een geslaagd kampioenschap en één van haar beste veldloopseizoenen.


De drie deelnemers werden nog verrast met een taart meegebracht door Robert en Dorine, tegenwoordig de trouwste Beho supporters. Aanleiding was zijn verjaardag. GELUKKIGE VERJAARDAG ROBERT en ‘t heeft gesmaakt. Een klein detail, maar alle West-Vlaamse clubs waren heel gelukkig hun spullen kwijt te kunnen in de BEHO tent. Als enige tent viel onze club wel op. Dank u Didier.


Verslaggever Roland


Uitslagen    Foto’s