Archief website < 2019Stratenloop Ruddervoorde - 22/06/2012

Beverhout heeft zich opnieuw in de kijker gelopen in Ruddervoorde. Ondanks de concurrentie van de nacht van West-Vlaanderen, waar ook een tiental Beho-atleten aan de start stonden, droeg één op de vier deelnemers een beverhout shirt. Gelukkig voor de deelnemers was de storm grotendeels gaan liggen en werd het nog een aangenaam loopweertje. De jeugd liep zich meteen in de kijker met een 3de plaats voor Isolde Libbrecht op de 550m en met de 2de plaats voor Stef Wouters op dezelfde afstand. Op de 1100m was Sam Gobert 5de.

De 4 km wedstrijd werd gewonnen door Timothy Van Belleghem en bij de meisjes was Cindy Couffez trots om voor eigen volk de 9de plaats te halen. Hannelore Libbrecht liep als 10 jarige een zeer voortreffelijke 5de plaats tussen quasi allemaal volwassen vrouwen.

Bij de dames op de 8km moest een heroptredende Nancy De Baene (5de) de duimen leggen voor Tania Cleppe (4de). In haar spoor werd Elien Danneels knap 6de. De gedwongen rust heeft Christa Snauwaert geen windeieren gelegd. Ze werd knap 9de voor Lieve Keirse (11de) en Anja Bleyaert (13de). Iets verder zien we de trouwe deelneemsters Els De Bruyne (20ste), Martine Verstrynge (22ste) en Kristien Vancompernolle (31ste). Het damesclassement werd tenslotte afgesloten door het vrolijke joggerstrio Leen Hallaert (38ste), Conny Frickelo (39ste) en Nathalie Hoste (40ste).

Bij de heren op de 12km blijft Thybo Demeester progressie maken. Hij klopte deze keer clubgenoot Thomas Beirnaert voor de tweede plaats.  Thomas  de winnaar van 2008 had nog last van zijn gekneusde knie na een val in zijn laatste trailrun. Maar ook James Goossens begint stilaan te dromen van een podiumplaats. Van bij de start ging hij vlot mee met de koplopers om finaal beslag te leggen op de 6de plaats. Stefaan Tanghe (10de) kon zijn ogen niet geloven toen hij Filip Vancauwenberghe (11de) voorbij ging. Filip was iets te diep is gegaan, maar behaalde toch de derde plaats bij de masters. Niels Liebbrecht (15de) was deze keer te sterk voor Peter Declerck (16de) en Winny Vandoorn(17de). Tom Vanhee (24ste) en kersverse opa Lieven Dewulf (26ste) blijven hun conditie bevestigen. Thuisloper Frank Couffez eindigde voor eigen volk op plaats 30. Norbert Brandt was zeer content met zijn 32ste stek, want voor het eerst haalde hij meer dan 14 km/h en liet daarmee Roel Jacobus (34ste) achter zich. De eindrush van Roland Vanderschaeghe (41ste) kwam iets te laat om Filip De Vlieger nog te bedreigen, maar Raf Constant (43ste) was eraan voor zijn moeite, maar het blijft een mooie uitslag voor de inmiddels 65-jarige Raf. Verder in het deelnemersveld vinden we Jan Wouters (51ste), Luc Hoste (53ste), Didier Timmerman (60ste) en Guido Neyskens (61ste) en supermasters Etienne Van Kerrebrouck (63ste), Flor Landuyt (65ste), Jozef Verhelst (79ste) en Thierry Mestdagh (84ste).

Verslaggever Roland

Foto’s  Werner  -  Danny      Uitslagen   Uitslagen Beverhout