Archief website < 2019Kermisloop Moerbrugge - 29/6/2012

De toeschouwers hadden de indruk dat de kermisloop van Moerbrugge het kampioenschap van Beverhout was. Men heeft meer blauw in het straatbeeld gevraagd, wel Beverhout heeft ervoor gezorgd.


Niet minder dan 31 atleten aan de start in de hoofdwedstrijd.


De 600m was duidelijk te kort voor Stef Wouters die 11de werd. In dezelfde reeks werd Jana Debaene 17de op 37 deelnemers. In de volgende jeugdreeks over een afstand van 1.2 km was het meteen prijs voor Beverhout. Jelle Goeminne ging met de overwinning aan de haal na een spannende eindsprint. Clubgenoot Dario Deloof vervolledigde het podium met een knappe derde plaats.


Slechts één Beho deelneemster op de 3 km. Cindy Couffez werd 35ste op 73 deelnemers.


In de 9km hoofdwedstrijd en na zijn schitterende prestatie in Ruddervoorde, waren de verwachtingen bij Thybo Demeester hoog gespannen. Niet Thybo, maar Timothy Van Belleghem kwam als derde en als eerste Beverhouter over de streep. De opeenvolging van wedstrijden beginnen blijkbaar door te wegen bij Thybo of waren het de zenuwen?  Thybo heeft enkele ervaren lopers moeten laten voorgaan en werd uiteindelijk eervol 6de .


Ondertussen zet Stefaan Tanghe (8ste) zijn opmars verder. Hij liep nogmaals sneller dan in zijn vorige wedstrijd en hield Filip Van Cauwenberghe (3de master) achter zich. Niels Libbrecht (12de) was andermaal te sterk voor Winny Vandoorn (13de) en Dries Vanderschaeghe (15de). Op plaats 20 en 21 hebben we nog een koppeltje. Tom Vanhee (20ste) was opnieuw de betere van Lieven Dewulf (21ste). Als we het lijstje verder aflopen zien we op plaats 29 een beverhout peletonnetje met Martin Goeminne (29ste) als beste, voor Frank Couffez (30ste) en de heroptredende van Kurt De Roo (31ste). Roel Jacobus (34ste) moest uiteindelijk afhaken, maar was ruim voor Jan Vandekerckhove (38ste), ook aan een come-back bezig en Norbert Brandt (39ste). Raf Constant (46ste) was deze keer ruim voor Roland Vanderschaeghe (53ste). Elien Danneels (52ste en 2de dame) mocht van mij met de eer gaan lopen, want zondag stond nog de 10 mijl van Brugge op het programma.


Didier Timmerman(78ste) was tenslotte de betere van een 14-tal joggers. Vele joggers hebben stilaan de smaak van het wedstrijdlopen te pakken en zij brengen blijkbaar ook meer vrienden en sympathisanten mee naar de wedstrijden, wat ten zeerste gesmaakt wordt door de deelnemers.


Ook de gelegenheidsfotografen overtreffen elkaar met steeds betere actieshots, waarvoor onze dank.


Verslaggever Roland


Uitslag   Uitslag Beverhout  Foto’s Werner   Rani Vanhee   Danny