Archief website < 2019Shoppingloop Oostkamp - 3/8/2012

Voor het eerst in het bestaan van de Shoppingloop moest er in de regen gelopen worden, maar dat was voor velen eerder een voordeel dan een nadeel. De motregen zorgde voor de nodige verfrissing bij een aangename 22°C.

De Beho opkomst was nog nooit zo groot. De club stond met 42 atleten aan de start van de 10km op 267 aangekomen deelnemers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat niet iedereen op de groepsfoto staat.

Het was ook de eerste confrontatie tussen de Beho-tenoren Alexander Diaz Rodriguez en Bram Coppens. Alexander de man in vorm en Bram de coming-man liepen al vroeg in de wedstrijd weg van de concurrentie. Alexander eindigde als eerste in 31’12”en blijft de te kloppen man. Bram wist de kloof te beperken tot 24” en werd daarmee knap tweede. Na de overwinning van Ghirma Woldu in 2008 heeft Alexander alle vorige edities van de shoppingloop gewonnen en dat is toch ook een vermelding waard.

Maar wat gezegd van Thybo Demeester? Met een gemiddelde snelheid van 18 km/h was hij 6de en zou met die snelheid Dwars door Wervik, Ruddervoorde en Moerbrugge gewonnen hebben om maar te illustreren hoe knap zijn prestatie was. Stefaan Tanghe 15de is stilaan een vaste waarde geworden bij de subtoppers. Deze keer had hij geen problemen met zijn clubgenoten Paul Meulebrouck 19de, Niels Libbrecht 21ste en Peter Declerck 22ste. Geen stuifmeel in de lucht betekent ook een prima Dries Vanderschaeghe. Hij werd 27ste in een mooie 37’38”. Tom Vanhee (37ste) heeft zijn duel met Lieven Dewulf (39ste) gewonnen. Roel Jacobus (47ste) kon deze keer het gemakkelijk halen van Kurt De Roo (52ste). Frank Couffez (55ste) ziet wedstrijd na wedstrijd de jarige Norbert Brandt (59ste) naderen. Norbert loopt tegenwoordig al gemakkelijk(?) meer dan 14 km/h.

In zijn spoor vinden we de eerste Beho-dame Tanja Cleppe (61ste). Oost-Vlaming en nieuw bij Beverhout Lieven Rots was ook eens naar Oostkamp afgezakt en legde beslag op een verdienstelijke 68ste plaats. Zelf (Roland Vanderschaegh 87ste) heb ik de laatste ronde Elien Danneels (81ste) moeten laten gaan, maar na een lange achtervolging heb ik toch nog Raf Constant (88ste) kunnen kloppen. Die oude belgen kunnen het strijden niet laten. Het leuke aan de loopsport is het feit dat je altijd mag meedoen en al ben je niet de beste, er zijn steeds wedstrijden in de wedstrijd. Jo Belaen (110de) heeft ook eens geproefd van de competitie en mag daar best tevreden over zijn. Didier Timmerman (117ste) heeft zijn plaats voor Luc Hoste (120ste) opnieuw veroverd. Christa Snauwaert (127ste) doet een goede zaak voor het wegcriterium en wist Luc Masyn (130ste) nog van zich af te schudden. Een minuut later liep Lieve Keirsse (142ste) over de meet gevolgd door de weder optredende Evi Demuynck (147ste) en Agna Bleyaert (148ste). Trouwe clubgenoot Guido Neyskens moet zowat de recordhouder zijn in het aantal deelnames en eindigde 153ste. Thuisloopster Georgette Knockaert werd 159ste en bleef 21” voor op onze nieuwe Agna Maertens (168ste). Bertrand Haeck (179ste) loopt misschien niet hard, maar komt altijd aan. Een omvangrijke groep joggers bleef de eerste ronde netjes samen. Een mooiere promotie voor de club kan ik niet bedenken.

Onder een prachtige dubbele regenboog mochten Kristien Vancompernolle (264ste) en Karin Van Speybrouck (265ste) genieten van hun laatste kilometers.

Tot slot streed iedereen voor wat hij waard was. Onze voorzitter/coach glunderde van achter zijn fototoestel. Zij verdienen ook een aparte vermelding en waren achtereenvolgens Flor Landuyt (197ste), Marnix Genbrugge (204de), Els Declerck (205de), Peter Minne (207de), Yvette Vermandel (212de) en oudste deelneemster, Ann Slos (216de), Els De Bruyne (220ste), Leen Deschacht en moeder van Evi (225ste), Petra Van Daele (230ste) en Martine Verstrynge (233ste).  Met Kristien Vancompernolle (264ste) en Karin Van Speybrouck (265ste). Iedereen werd vermeld omdat ik uit ervaring weet dat zij er het meeste voor moeten doen. Voor hen is het niet evident dat ze de afstand in de benen hebben.

Verslaggever Roland

Uitslag   Foto’s Lucien