Archief website < 2019


Levenslijnrun Sijsele - 24/08/2012

De omstandigheden voor de Levenslijnrun waren ideaal, meteen ook een gelegenheid om nog wat punten te sprokkelen voor het regelmatigheids-criterium.

Omdat de lokale lopers ook punten konden verzamelen voor het Vaart-loopcriterium, was het niet verwonderlijk dat 30 Beho-atleten voor Sijsele kozen.


Deze keer geen Beho-toppers aan de start, dus was het uitkijken naar het duel tussen Stefaan Tanghe en James Goossens. Een moeilijke inschatting, want James loopt niet zoveel wedstrijden maar is op de korte afstand zeer snel. Het is al gezegd, maar Stefaan is in bloedvorm. Voor het eerst flirtte hij met de 17 km/h en was 14” sneller dan James. Stefaan werd 9de en beste Beverhouter voor James (10de). Dries Vanderschaeghe (18de) liep één van zijn beste 10 km prestaties. Zijn marathon voorbereiding begint zijn vruchten af te werpen.


Lieven Dewulf (28ste) was de vierde Beho-atleet die onder de magische veertig minutengrens wist te blijven. Dan was het uitkijken naar een 8-tal, dat tot bij het ingaan van de laatste ronde op amper 100m van elkaar liep. Frank Couffez (41ste) trok het laken naar zich toe voor Filip Timmerman (44ste) die na een lange afwezigheid meteen zijn plaats in het peloton wist op te eisen. De fel gestartte Norbert Brandt (46ste) wist nog Jan Vandekerckhove(47ste) achter zich te houden. Roland Vanderschaeghe(50ste) en Raf Constant(51ste) hebben een bikkelharde strijd gevoerd. Tot driemaal toe heb ik op Raf een tiental meter moeten prijsgeven, maar telkens ben ik op wilskracht teruggekomen en dankzij mijn jongere benen heb ik Raf met mijn eindsprint kunnen kloppen.


In het gezelschap van Filip De Vlieger(60ste) moest Nancy De Baene zich tevreden stellen met een 62ste plaats maar bleef nog mooi voor Elien Danneels(64ste). Misschien was het haar beste prestatie niet, maar als 2de senior dame, was ze de enige Beho-atleet met een podiumplaats.


Jo Belaen(69ste) en Luc Hoste(83ste) zijn de beste joggers van het moment en waren een minuut voor een pelotonnetje met Jan Wouters(91ste), Guido Neyskens(93ste), Anja Bleyaert(95ste), Didier Timmerman(96ste), Bertrand Haeck(97ste) en Georgette Knockaert(99ste). Liesbeth Croene(106de) begint stilaan een vaste waarde te worden bij de Beho-dames. Nestor Flor Landuyt (111de) blijft het ondanks zijn leeftijd goed doen.  Jozef Verhelst(115de) bleef netjes bij dochter Sabien(116de). Yvette Vermandel(123ste) met de meeste lentes bij de dames, liet Martine Verstrynge(124ste) en Hans Vanryckeghem (125ste) achter zich. Traditiegetrouw zou ik zeggen, wordt de lange rij Beho-deelnemers afgesloten door Kristien Vancompernolle(129ste) en Karin Van Speybrouck(130ste). Opnieuw wisten ze enkele deelnemers achter zich te houden.


Verslaggever Roland


Uitslag   Foto’s Werner