Archief website < 2019


Veldloop Maria-Aalter  - 11/11/2012

De regen van de voorbije dagen en weken, zorgt ervoor dat het parcours in Maria-Aalter er redelijk slijkerig bijligt;
Echte veldlopers laten zich daar zomaar niet door afschrikken, trouwens naar het schijnt is een modderbad zeer goed voor de spieren ... .

25 Beverhouters aan de start bij de seniors en masters zorgen voor een aangenaam kijkspektakel.

De dames seniors en masters lopen samen. Gwendolyn, een beetje te laat voor de opwarming, laat een spike achter in de modder waardoor ze enkele plaatsen verliest, maar wordt toch mooi 6de. Elien heeft eveneens een voortreffelijke vooruitgang geboekt en finisht 19de.
De masters zorgen voor de nodige suspens met Véronique (3) en Nancy (4), op korte afstand gevolgd door Tanja (9) en nieuwkomer Mieke Destoop (10). Iets verderop gaan we nog spannende tijden tegemoet met Christa (29), Liesbeth Croene (30) in haar eerste cross, Stefanie (35) en Barbara (37). Voor Ann (43) en Leen (47) wordt het nog even op de tanden bijten, maar ook daar is nog ruimte voor vooruitgang.

De heren masters gaan van start en het wordt hard knokken tot op de eindmeet. Filip (20), Niels (22) en nieuweling Steven Verkeyn (23) geven elkaar geen duimbreed toe. Dat wordt uitkijken naar de rest van het winterseizoen.
Paul (28) en Dirk (30) eindigen op korte afstand, binnen enkele weken vinden zij zeker aansluiting.
Norbert (70) kon pas in de laatste ronde Roel (74) van zich afschudden en Hans (81) had het niet onder de markt met Johan (83).
Iets verderop verdienstelijke resultaten in deze zware omstandigheden voor Alain (89), Guido (92), Daniel Thylys (93) kersvers aangesloten en tenslotte Frans (95).

Laatste wedstrijd van de namiddag, de heren seniors die bijna 10km door de modder moeten afleggen.
Bijna 20 maanden na zijn laatste veldloop op het West Vlaams kampioenschap te Beernem in februari 2011, een wederoptredende Bram.
Met zijn 4de plaats heeft hij het goede ritme terug te pakken, alleen in de afwerking komt hij toch nog iets tekort waardoor het podium nipt niet wordt gehaald.
Thybo (17) komt verrassend goed voor de dag en vindt geleidelijk aan zijn plaats tussen de betere atleten.

Iwein (43) luid aangemoedigd door verschillende jonge dames, presteert voortreffelijk maar voelt de hete adem in zijn nek van Stefan (44), die vindt al dat slijk niet zijn ding, maar zet het nieuwe seizoen voortreffelijk in en ... masters niet vergeten binnen een paar maanden hebben jullie er een stevige concurrent bij.
Filip Vandaele (60) in zijn allereerste veldloop, houdt het vol tot op het einde. Met zo'n tegenstand en in dergelijke omstandigheden is dit een overwinning op zich en motivatie om door te gaan.

Proficiat aan iedereen met jullie prestatie. Dergelijke deelname is een opkikker voor de trainers, die nu al uitkijken naar de volgende confrontatie, zondag in Deinze.

Verslaggever Robert


Uitslagen       Foto’s Werner