Archief website < 2019
PK Veldlopen te Roeselare - 3/2/2013

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de laatste weken, is het parcours van het West-Vlaams kampioenschap nog doenbaar. Een strakke wind maakt het de atleten echter niet gemakkelijk.

Door ziekte en kwetsuren zijn zowel bij de dames als bij de heren een aantal favorieten niet op de afspraak, zodat de Beverhoutresultaten van de voorbije jaren, gisteren niet haalbaar waren.
Maar, dit doet niets af van de verdiensten van alle deelnemers, een waar plezier is het om jullie inzet en onderlinge strijd vanaf de zijlijn te kunnen gadeslaan.

Bij zowel de dames- als de heren-masters bestaat het deelnemersveld uit 30% Beverhouters. Dit alleen al verdient alle lof.

Bij de dames een uitstekende prestatie van Nancy, 2de in de totaalstand en kampioen in haar categorie, van kortbij gevolgd door Tanja (5), daarna Christa (8) en Liesbeth (12) die zich nog moet reppen om Stefanie (13) van zich af te houden en tenslotte Dorine(18) en Leen (20).
Het clubklassement bij de dames werd gewonnen door Beverhout voor Molenland en dit is voor een groot stuk te danken aan Christa die na een prachtige eindspurt 2 Molenlanders achter zich kon houden.

Daarna is het de beurt aan de heren masters. Thomas (8) start iets voorzichtiger dan in Maldegem met dit mooie resultaat tot gevolg. Een attente Steven (13) heeft het bijzonder zwaar in de laatste honderden meters, maar kan op een zeer goede wedstrijd terugblikken. Filip Vancauwenberghe(19), Niels (21) en Dirk (22) zitten elkaar op de hielen. Dries (26) zit de ganse wedstrijd goed in het ritme. Bij Winny (33) stellen we geleidelijk aan verbetering vast. Een goed lopende Filip Timmerman (37) moet zich reppen voor Frans Van Nevel (39 en kampioen +55). Daarna wordt het opnieuw spannend met Hans (43), een verkouden Roel (45), Norbert (47), Roland (48), Alain (49), Didier (51), Daniël (53), onze voorzitter Lucien (54 en kampioen +70), Carl (55), Guido (56), Erik (59), Frans (60) en tenslotte Georges (61 en kampioen +75).

Laatste wedstrijd van de dag de heren seniors. Bij afwezigheid van onze tenoren rust een zware druk op de schouders van Thybo.
Na een felle start en gezien de omstandigheden is er een lichte terugval halfweg wedstrijd, maar in de laatste ronden heeft hij terug het goede ritme te pakken met een 12de plaats tot gevolg. Stefaan (14) is in zijn nopjes op dit zware veld en met de nodige kracht vormt hij een bedreiging voor Thybo die hij tot op een paar luttele seconden nadert. Voor Filip (21) is het een eenzame wedstrijd, maar wel eentje waarvoor je karakter en inzet moet hebben. Proficiat.

Nogmaals proficiat aan alle deelnemers en in het bijzonder aan de kampioenen.

Verslaggever Robert


Uitslagen    Foto’s Werner: Dames  Heren  Foto’s Marie-Rose: Masters + Podia