Archief website < 2019
Marathon van Antwerpen - 21 april 2013


Twee marathons in 1 week, te gek voor woorden hoor ik er al veel denken maar ik ben HEEL tevreden dat ik van start ging in Antwerpen. Vorige week liep het niet zoals gepland in Rotterdam. Ik had daar als doel 2u55 maar de weersomstandigheden en nog andere factoren nekten mij. Misschien was ik er teveel mee bezig. Ik was als backup voor Rotterdam ook ingeschreven voor Antwerpen. Twee marathons vond ik zelf veel maar een collega bij Defensie vroeg om samen te lopen. Johan is iemand met een enorme looppassie en hij wou graag zijn PR verbreken. We durfden geen tijd vooropstellen want ik had allesbehalve een idee hoe de benen zouden reageren na Rotterdam.

We startten voorzichtig maar konden perfect ons tempo van rond 4'15/km handhaven. Langs het parcours riepen mensen mij toe dat ik als tweede dame liep, een onwaarschijnlijk idee dat echt werkelijkheid was. Johan voelde zich bovendien super in zijn nopjes en kreeg met elke aanmoediging voor mij ook vleugels. Op het einde staken krampen opnieuw de kop op (ja... wat had ik eigenlijk verwacht met twee marathons op een week) maar we gaven geen krimp. Ik eindigde als 80e in het algemeen klassement op ongeveer 1800 deelnemers EN, ... als 2e dame (en 1e dame master). SUPER!!!! Ik vloekte alleen eventjes toen ik mijn eindtijd hoorde... 3u00'29" bah, net niet onder de 3u. Ik liep nochtans voor de ballonnen van 2u59 maar die hadden zich blijkbaar vergist... Johan finishte in 3u00'50" en verbrak daarmee zijn PR.

Het lijkt onwaarschijnlijk maar ik voelde me gisteren veel beter als in Rotterdam, alleen de frisheid ontbrak deze keer om onder de drie uur te duiken. Tweede dame, dus een podium, een behoorlijk mooi tijd zeker als je weet dat ik 7 dagen geleden al 3u05 liep. Welk nieuw doel ik nu vooropstel ga ik nog eventjes laten bezinken...


Verslaggeefster Veronique