Archief website < 2019
Beker v Vlaanderen - interclub heren masters te Kapellen - 9/6/2013


Op de atletiekpiste in het mooie gemeentepark van Kapellen vond zondag de Beker van Vlaanderen plaats voor de heren masters.
Beverhout promoveerde vorig jaar van 5de naar 4de klasse. Sommigen droomden al van een volgende promotie, maar algauw bleek dat de tegenstand andere koek was dan vorig jaar.
12 ploegen, waaronder namen als Sint-Niklaas, Halle, Vilvoorde, Merksem, Ninove, Zele, ... strijden voor promotie naar 3de. Slechts 2 ploegen komen in aanmerking.

Beverhout opent sterk in de 100m spurt met Peter Steijvers en Hans Verlinde verbaast iedereen in het hoogspringen met een 3de plaats.
In het discuswerpen moet Roel Jacobus het opnemen tegen een uitzonderlijke tegenstand. Hij verdedigt de blauw-witte kleuren zoals het hoort.

In een eerste tussenstand staat Beverhout op de 4de plaats ... .

In de loopnummers doet Beverhout het bijzonder goed.
Stefaan Tanghe, ietwat onwennig in zijn allereerste 400m, gaat er volledig voor. Filip Vancauwenberghe loopt een zeer beheerste wedstrijd en wordt mooi 2de op de 1500m. Steven Verkeyn, eveneens in zijn piste debuut, deelt zijn wedstrijd goed in maar krijgt het wat moeilijker in de laatste 500m.
Tijd voor de 5000m: Nico Recour, eveneens debutant, loopt tactisch zeer sterk met een 2de plaats als gevolg.

In de tussenstand komt Beverhout op de 3de plaats ... .

Ondertussen zijn de resterende kampnummers van start gegaan met grote pech in het verspringen voor Peter Steijvers, die in zijn 3 pogingen telkens op de afzetbalk terechtkomt en ... game over.
Jos Teirlinck, met een beetje angst voor het kogelstoten gezien een lichte blessure, werpt prima en kort daarna in het speerwerpen zet hij een heel mooie worp neer.

Als afsluiter de 4 x 400m en zoals vorig jaar reeds vastgesteld, blijft dit een moeilijke opgave.

Eindstand: een verdienstelijke 7de plaats, nauwelijks 5 punten verwijderd van de 4e plaats.

Felicitaties aan alle deelnemers voor de geleverde prestaties, de aangename groepssfeer en goede verstandhouding.

Die 4de klasse is maar een tussenstap, mits hard werken en een beetje geluk gaan we volgend jaar echt voor die promotie.

Verslaggever Robert


Foto’s Lucien