Archief website < 2019


Dwars door Sint-Kruis - 14/9/2013

Door de regen was er volgens verschillende deelnemers veel zuurstof in de lucht ... maar de toeschouwers en supporters hadden daar niet zoveel boodschap aan ... gelukkig was er de overdekte VIP-bar.

De vaststelling van een ruime Beverhout-delegatie maakt echter veel goed.

In de voorwedstrijden over 5 en 10 km zijn reeds een aantal Beverhouters aan het werk. Mooie prestaties - in de kijker - voor Timothy Van Belleghem en de nog jeugdige Seppe Teunis.

In de hoofdwedstrijd over 15 km, een 25 Beverhouters aan de start.

Bij de heren, een aangename vaststelling: na vele maanden van gedwongen afwezigheid, voor het eerst dit jaar Bram Coppens aan de start van een wedstrijd.
Wat een doorgedreven training moest worden in voorbereiding voor de 'clash' van volgende week in Beernem, draait helemaal anders uit wanneer ook Alexander Diaz zich aan de inschrijvingstafel aanmeldt.


De twee lopen zij aan zij tot in de laatste ronde, waarna Alexander niet verder aandringt en zeer bewust niet in zijn kaarten laat kijken. Bram behaalt dan ook de overwinning in deze 9de uitgave van Dwars door St Kruis.
Vooral tevreden gezichten aan de aankomst, niet dat ze blij waren dat het gedaan was (alhoewel) maar vooral, omdat mooie tijden werden gelopen.
Nico Recour wordt de dichtste achtervolger, net voor een voortreffelijke Dirk Sierens. Jan Vandekerckhove gaat een beetje in het rood al in die eerste ronde. Maar dankzij de specifieke trainingen (sic) kan hij zich perfect herstellen en het tempo blijvend hoog houden.

Ook bij dames podiumplaatsen voor Gwendolynn De Deyne (2de sen) en Véronique Coene (1ste mas). Elien Danneels in voortreffelijke doen haalt het podium net niet. Dat is een kwestie van nog een paar wedstrijden.
Voor het overige geen echte verrassingen. Maar na lange afwezigheid een gestaag groeiende terugkeer van Rita Claeysier.

Voor alle deelnemers proficiat en veel succes volgende week.


Verslaggever Robert


Uitslagen 10 km - 15 km      Foto’s Danny