Archief website < 2019

Halve marathon Deinze - Bellem. 11/11/2013

Enkele Beverhouters, die niet van het geploeter in de modder houden, tekenden present voor de halve marathon Deinze-Bellem. Een prachtig parcours van 15 km rechtdoor langs het kanaal, dan een venijnige brug over en dan nog 6 km langs ander water richting Bellem. Gegarandeerd tegenwind ergens onderweg maar dit jaar gelukkig pas in het laatste deel. Het was zalig lopen in het stralend herfstzonnetje.


Om 11u30 vertrokken Veronique Coene, Martine Verstrynge, Filip Timmerman, Norbert Brandt, Frank Couffez, Jo Belaen, Luc Masyn, Luc Hoste en Werner Decostere voor deze milde editie van de halve marathon.


Onze toplopers Veronique, Filip, Norbert en Frank heb ik pas na de aankomst terug gezien. Jo, Luc² en ikzelf haspelden samen de eerste 5 km af. Met de blik op mijn hartslag van 165 op mijn Garmin besloot ik mijn eigen tempo te lopen en de andere drie te laten gaan want het waren nog 16 lange kilometers.


Maar de afstand tussen ons bleef overbrugbaar en ik gokte erop om de twee Lucs bij de minste verzwakking terug in te halen. Na 10 km begon het loopritme bij Luc Hoste te haperen en kon ik hem bijhalen en voorbijgaan.


Na 15 km ter hoogte van de brug zag ik dat Luc Masyn alleen liep en dat hij Jo had moeten laten gaan.  Insiders weten dat Luc, Liesbeth Croene en ikzelf aan elkaar gewaagd zijn en dat we steeds onderling duelleren. Ik liet me bijhalen door een groep die er een strak tempo op nahield en nestelde me hierin om beschut tegen de wind Luc, die verderop alleen liep, in te halen. De laatste brug was er echter teveel aan en ik moest de groep laten gaan. Alleen tegen de wind in naderde ik echter geen meter meer op Luc.


Dank aan Marnix en Sonia die ons als fietsende supporters gedurende de ganse wedstrijd bleven aanmoedigen.


Veronique werd de eerste dame algemeen in een tijd van 1:24:34 (14,97 km/u). Een prachtige prestatie eveneens van Norbert die een persoonlijk record liep van 1:29:19 (13,71 km/u).


Verslaggever Werner


Uitslag