Archief website < 2019

Crosscup Roeselare - 24/11/2013


Zij die het parcours in Schiervelde kennen, weten dat er meestal deftige modderstroken te vinden zijn. Dit jaar is het niet anders.

Bij de seniors geldt deze wedstrijd als selectie voor de komende Europese kampioenschappen veldlopen.
De moedige Beverhoutdames en -heren weten dat ze tegen het kruim van de Belgische atletiek moeten optornen.
Daarvoor alleen al een dikke proficiat aan Elien, Alexander en James voor hun prestatie.
Elien en James doen het voortreffelijk. Alexander had misschien op dat ietsje meer gerekend, maar met toch relatief weinig competitieritme in de benen, meen ik dat de 22ste plaats verre van slecht is.
Het winterseizoen duurt nog lang.

16 heren masters vertegenwoordigen ruim 20% van deelnemersveld. Dat zal wel opgevallen zijn in Roeselare.
Nico Algoet (7) vliegt er, in tegenstelling met een paar weken terug in Maria-Aalter, wel bijzonder hard in. Moet daardoor wat terugplooien, maar herstelt zich goed naar het einde toe.
Filip Van Cauwenberghe (22), Thomas (24), Nico Recour (25) en Stefaan (26) finishen op een zakdoek. Een Beverhout wedstrijd op zich.
Iets verderop Tom, Filip Timmerman en Geert, gevolgd door Roel en Norbert en tenslotte Johan, Roland, Carl, Guido, Frans en Roger.

Topprestatie bij de dames masters is voor Véronique die de hoogste podiumplaats behaalt, voor Nancy (6) en Tanja (9) en wat later Stefanie na een spannende eindstrijd met Barbara en Leen.

Nu komen er enkele weken om goed door te trainen tot aan de volgende veldloop in Ertvelde eind december.


Verslaggever Robert


Jeugd


In Roeselare lag het parcours er nog slechter bij dan in Maria-Aalter. Het was dus niet evident voor de 26 jongeren om hun wedstrijd met 2 schoenen aan de voeten af te werken.


Tijdens de opwarming waren er al sommigen tot dit besluit gekomen. Meerdere jongeren kwamen dan ook over de streep met 1 of zelfs 2 schoenen hun handen!

Gelukkig hebben we momenteel een groep doorzetters en slagen ze er gezamenlijk in om voor de derde keer op rij met 26 aan de start te verschijnen. Ik denk dat er buiten mijn weten afgesproken wordt...


Terug een debutantje aan de start : Eline Desimpel! Als enige van de groep jongeren heeft zij haar zakje met daarin een kleine beloning na de wedstrijd niet gekregen, maar dat brengen we zeker in orde!


Nu is er een rustperiode voor de voetjes opdat de hoofdjes zich zouden kunnen concentreren op de proefwerkjes! Maar in ERTVELDE hopen we jullie allemaal terug te zien!


Verslaggever Didier


Uitslag    Foto’s Lucien   Marie-Rose