Archief website < 2019Zwinstedenloop - 16/3/2014

De 21ste editie van de Zwinstedenloop te Sluis kon rekenen op een massale belangstelling en aangezien het ook een koopzondag was onder een stralende zon , kon men letterlijk op de koppen lopen.

Voor de 9.6 km leek het wel de Clash of the Titans bij de masters. Geen enkele master ontbrak op de eerste afspraak van het prille wegseizoen. Zelfs onze voorzitter heeft de wedstrijdmicrobe terug te pakken. Ondanks de strakke tegenwind op het einde waren velen tevreden over hun gelopen tijd en de prachtige landelijke omloop.

Op de prijsuitreiking was het lachen geblazen toen de omroeper van dienst Guendocyn De Deyne op het podium vroeg. Zij werd 20 ste algemeen en 2de dame in 36’39”. De mooiste naamsomschrijving was voor Roel, die plots Jacobijns heette. Kan het nog nederlandser?

Op de halve marathon, geen Beho toppers, maar een supersterke Veronique Coene. Zij werd 3de dame algemeen op een zucht van An Parmentier. De pas verkozen sportvrouw van Beernem verkeert in de vorm van haar leven. Haar tijd 1u22’43” is waarschijnlijk een nieuw persoonlijk record. Ook Nancy De Baene mocht haar geldprijs in ontvangst nemen.

Verslaggever Roland

Uitslag   Foto’s Arjan