Archief website < 2019Loop van Vlaanderen in Oudenaarde - 18/5/2014

Het was een echte kermissfeer op de markt van Oudenaarde: hekkens met daartussen de start- en de aankomstzone, een podium een Ronde van Vlaanderen waardig, daar midden in tafels, stoeltjes, dranktentjes met de gouden drank van Ename, een pastakraam en zelfs springkastelen.


Terwijl de 50 km reeds vertrokken was, liepen een 10-tal Beverhouters hun 25 km over de bekende heuvels zoals de Koppenberg en de Patersberg.  Filip Van Cauwenberghe en Stefaan Derous eindigden onder een loodzware zon en na het bedwingen van het heuvelachtig parcours binnen de eerste 50 deelnemers. Verder brachten nog Dries Vanderschaeghe, Winny Vandoorn, Bart Aelvoet, Mieke Destoop, Roel Jacobus, Daniël Thylys en Didier Timmerman hun loop tot een goed einde en werden naar behoren beloond met een frisse Ename. Nancy De Baene werd 3e dame en kreeg bloemen op het podium.  Jammer dat er een paar clubsinglets in Wingene waren achter gebleven…


In de namiddag werd de start gegeven voor de meer dan 400 deelnemers aan de 10 km.  Ondertussen was het zo mogelijk nog warmer geworden maar dat kon Timothy Van Belleghem niet van een tweede plaats houden. Kurt Leyseele en Lieven Dewulf volgden hem, waarna Raf Constant en Lucien D’haeninck respectievelijk 1e en 3e master cat. 3 werden.  Dan volgden nog Luc Hoste, Guido Neyskens en Kurt Vanneuville.


’t Was misschien een verre verplaatsing maar ’t was er één met veel sportief plezier.


Verslaggever Lea


Uitslagen   Foto’s Lea