Archief website < 2019


Abdijentocht Averbode - Tongerlo - 29/5/2014


Frank, Luc, Tine en Rya organiseerden de loopstage in en rond het Sportacentrum te Tongerlo. Dit is het eindpunt van de Abdijenloop Averbode – Tongerlo  16 km.


16 Beverhouters namen deel aan de wedstrijd met een totaal van 2290 deelnemers. Het was stralend weer. We liepen van Averbode naar Tongerlo een prachtig parcours dat ons over bospaden, licht glooiende wegen, langs de grote Nete en de abdij van Tongerlo naar de aankomst bracht.


Beverhout deed het zoals gewoonlijk goed met Paul Meulebrouck 1e M50 (01:01:52), Veronique Coene 1e F35 en 3e dame (01:04:04), Tanje Cleppe 2e F40 (01:11:37) en onze voorzitter Lucien d’Haeninck 1e M70 (01:20:06) – duidelijk klaar voor het podium van de Lakosta Halve Marathon.


Voor diegenen die bleven logeren in het Sportacentrum was er de eerste avond een leuke quiz uitgewerkt door Luc Masyn.


De volgende dag liepen we een duurloop van 12 km olv Lucien. ’s Namiddags fietsten we naar het wijngoed Kapittelberg waar we een ludieke uitleg kregen over de wijnbouw en nadien de verschillende (8) wijnen konden degusteren. ’s Avonds werd er nog een petanque wedstrijd gespeeld.


De derde dag werd ’s morgens opnieuw een duurloop gelopen. Zodat we weliswaar in drie dagen een marathon liepen. ’s Namiddags een fikse wandeling door het natuurschoon. ’s Avonds kregen we dansles van Lieven und Anja aus Tirol. Om 1u30 ’s morgens werd het terug rustig in het centrum.


 

De laatste dag vertrokken de meesten na het ontbijt huiswaarts. Na een fietstocht naar de abdij van Averbode samen met Luc, Rya en Annemie was het onze beurt om deze “loopstage” af te sluiten.


Bedankt aan de organisatoren en iedereen voor het fijne gezelschap.


Verslaggever Werner


Uitslag    Foto’s wedstrijd