Archief website < 2019Nacht van West-Vlaanderen - 20/6/2014


In Torhout stonden maar liefst 3 afstanden op het menu voor het wegcriterium. Op elke afstand was Beverhout goed vertegenwoordigd en werden er verschillende podiumplaatsen behaald.

De omstandigheden was ideaal qua temperatuur, maar mogelijks zat de wind iets teveel in het nadeel voor de lange afstanden.


Marathon

Een last minute beslissing van onze trailloper Thomas om deel te nemen aan de marathon. Zoals hij voor de start zelf verwoorde stond hij nog nooit zo onvoorbereid aan de start van de marathon, maar het resultaat (8e in 2u44min49sec en 3e M35) toont dat hij een rastalent is wat de lange afstand betreft. Verderop finishten 2 beverhout dames in de marathon. Veronique, niet aan haar proefstuk toe trouwens op deze afstand dit jaar, finishte net boven de magische grens van 3u en miste nipt de overwinning bij de dames (2e dame algemeen en 2e V35). Nieuwkomer Chris Peeters pakte de overwinning bij de dames V50.


Halve marathon

Een ruime delegatie beverhouters aan de start voor de halve marathon. Jammer genoeg konden we opnieuw constateren dat enkele BEHO truitjes thuisgelaten werden.

Beste beverhouter was Davy met een 5e plaats algemeen (3e SEN). Stefaan finishte nog net binnen de top 20 als 2e M45, kort gevolgd door Filip op de 25e stek (Filip moest de groep met Stefaan jammer genoeg laten gaan omwille van een losse schoenveter). Verderop een spannende strijd tussen Dries, Winny en Frederik. Trainer Dries trok aan het langste eind en klopte Winny in de eindsprint. Frederik vertrok sterk in zijn 1e halve marathon maar moest op het einde toch lossen en werd uiteindelijk ook nog voorbijgelopen door Nancy (1e V40) die met dit resultaat opnieuw bevestigd dat de conditie meer dan goed is. Verderop in de uitslag Bart die langzaam terugkomt uit blessure en vinden we ook terug: Luc M.; Jo (2e M60); Luc H.; Martine (1e V55); Wendy en Geert.


10 km

De ruimste delegatie beverhouters was echter voorbehouden voor de 10 km. Zij startten een kwartiertje na de lange afstandslopers en zetten eveneens puike prestaties neer.

Timothy was onze beste beverhouter op de 15e stek van dichtbij gevolgd door een beresterke James. Jens liep eveneens een dijk van een wedstrijd, een talent om in de gaten te houden voor de volgende wedstrijden. Verderop ervaren rotten Paul (1e M50) en Dirk op de hielen gezeten door Peter en Tom. Lies was onze beste dame op deze afstand bijgestaan door vader Geert (3e M50). Verderop Eric (1e M65) die finishte in een sterke tijd samen met zoon Kürt.

Verder in de uitslag nog een gans peleton aan beverhouters: Jan; Lieve; Danny; Lucien (1e M70); Agna; Didier; Liesbeth; Guido; Werner; Frank; Kürt; Jan; Marnix; Anje; Els; Cas; Jef; Ann; Alain; Petra; Leen; Roger (1e M80); Kristien; Sabine en Christine.


Proficiat aan allen.


Verslaggever Dries


Uitslagen       Foto’s Lea