Archief website < 201910 km van de Semi Marathon de Lille Métropole, 6/9/2014


Dit jaar namen Anja, Lieven, Luc, Frank en Werner voor de vierde maal deel aan de 10 km van de Semi Marathon de Lille Métropole op uitnodiging van de SNCF.


Op de trein vanuit Beernem naar Lille Flandres zat de sfeer, ondanks het vroege vertrekuur, er onmiddellijk in tijdens het lekker ontbijt met bubbels. Meteen was de rust van de andere passagiers in het rijtuig voorbij.


In Lille kregen we in de stand van de SNCF ons looptruitje. We waren tevreden dat het dit jaar een blauw truitje was i.p.v. het lila truitje van verleden jaar. Want dat draag je maar beter niet tijdens het joggen met Beverhout zoals ik zelf kon ondervinden.


Met een 7000 tal namen we om 10u45 de start voor een prachtige loop doorheen het oude stadsgedeelte van Rijsel. We waren achteraan gestart en het was een slalom van begin tot einde. Daarenboven was de aankomststrook door de vele deelnemers geblokkeerd en duurde het een viertal minuten vooraleer we te voet de tijdsregistratiematten konden passeren. De tijden spreken voor zichzelf:  55’46” voor Werner en Frank  en 1h02’52” voor Anja, Lieven en Luc. Maar het was een goede training in het vooruitzicht van de Berenloop.


Na een ijskoude douche in het Palais des Sports en lekkere mosselen met frites in het restaurant van de SNCF konden we ons pas echt vermoeien tijdens het rondslenteren op de grootste braderie van Frankrijk.


Volgend jaar nemen we terug deel en geïnteresseerden kunnen me hiervoor steeds contacteren.


Werner