Archief website < 2019


Crosscup relays in de Blaarmeersen - 26/10/2014


Prachtige najaarsdag in de Blaarmeersen en een nooit gezien aantal deelnemende ploegen.


De dames seniors Lies, Marlies en Gwendolyn bijten de spits af. Zij leggen respectievelijk 1000, 1500 en 3000m af.

Tussen de Belgische top en na een vrij tumultueuze start doet Lies het heel goed, zij geeft de estafettestok door aan Marlies in haar allereerste echte veldloop. Het is vechten in de zware zandstrook, maar het resultaat mag er zijn. Tenslotte Gwendolyn die in haar gekende stijl en met een uitstekende eindsprint de ploeg naar een mooie 20ste plaats op 55 leidt.


De masters met Tanja, Nancy en tenslotte Véronique, behalen als 2de West-Vlaamse club, het brons op 18 deelnemende teams. Een verdiende beloning na hun onfortuinlijke 4de plaats vorig jaar. Niet onbelangrijk: in haar afstand (1500m) loopt Nancy de 2de tijd onder de deelnemers.


Wegens ongeval en kwetsuur moet er in de laatste dagen nog flink worden getimmerd aan de oorspronkelijk afgesproken samenstellingen.

De seniors moeten een iets langere afstand afleggen en een record aantal van 105 ploegen gaat van start.

Stefaan Tanghe (1350m) overleeft een blits start en overhandigt de stok, halfweg het deelnemersveld, aan Davy (3000m) die aan een mooie remonte begint, waarna Bram (4500m) de langste afstand voor zijn rekening neemt, om te finishen op een voortreffelijke 32ste stek, 3de van West-Vlaanderen.

 

De masters Nico, Filip en Stefaan Derous worden 11de op 48 en eveneens 2de club van West-Vlaanderen. Een voorbeeld van teamgeest: luid aangemoedigd door zijn teamgenoten en supporters neemt Stefaan nog een paar concurrenten te grazen in een bloedstollende eindspurt.


Een prachtige namiddag, fantastische wedstrijden, uitstekende groepssfeer, kortom alle ingrediënten voor een waar atletiekfeest.


Verslaggever Robert