Archief website < 2019

Veldloop Sint Maria-Aalter - 9/11/2014


In vergelijking met voorgaande jaren ligt het parcours er voortreffelijk bij, neem daarbij de goede weersomstandigheden. Geen reden tot klagen dus.


Acht Beho-dames aan de start. De podia voor de seniors en masters kleuren voor de helft blauw-wit.

Gwendolyn is in de aanvang op achtervolgen aangewezen, maar realiseert een uitstekende 2de plaats bij de seniors. Marlies in haar allereerste 'echte' veldloop wordt 12de.

Masters Véronique en Nancy worden knap 2de en 3de, voor Tanja op de 5de plaats. Wat verder volgen Liesbeth, die het niet onder de markt heeft om Stefanie achter zich te houden en tenslotte Leen.


De heren masters gaan van start, met een snelle start van Thomas. Stefaan Tanghe houdt zich nog wat rustig, schuift plaats na plaats naar voor en finisht tenslotte als eerste Beverhouter op een voortreffelijke 5de stek.


Daarna is het allemaal Beverhout wat de klok slaat: Thomas (6), Filip (7) na een uitstekend opgebouwde wedstrijd, Stefaan Derous (9) voor Bert Goos (10), debutant in het veldlopen en waarvan we zeker en vast nog één en ander zullen zien. Even verder Niels (16), Nico, Tom, Bart, Stefaan, Roel Johan, Didier, Norbert, Carl, Daniël, Guido, Roland, Georges, Jan en Frans. Er wachten ons nog spannende dagen ... .


Tenslotte de seniors die de langste afstand voor de voeten krijgen. In de kopgroep met Bram, is het razend spannend tot in de laatste ronde. De posities wisselen voortdurend. Een iets te vroege tempoversnelling van Bram, breekt hem zuur op in de laatste halve ronde, waardoor hij nipt het podium mist. Timothy wordt 17de in dit kwaliteitsvol deelnemersveld.


We kijken nu al uit naar de veldloop in Deinze, volgende zondag.


Verslaggever Robert


Uitslagen    Foto’s Marie-Rose