Archief website < 2019

Veldloop Deinze - 16/11/2014


De regen van de voorbije dagen zorgt ervoor dat het parcours in Deinze op sommige plaatsen zeer drassig en modderig is. Bovendien staat dit jaar een bijkomende helling op het menu.


Een zwaar parcours dus, zodat de vraag kan worden gesteld wat de organisatoren bezielt om direct na een stevige afdaling er nog een scherpe hoek van bijna 360° aan toe te voegen? Een beetje van het goede te veel lijkt me.

Toch laten de Beverhouters het niet aan hun hart komen.


Tussen een zeer sterk deelnemersveld realiseert Gwendolyn een voortreffelijke 8ste plaats op 57 seniors, Lies wordt 18e en Marlies 29ste, na een snelle start iets teruggevallen ... .


De masters waarderen de verhoudingen en doen het andermaal zeer goed: Véronique (4), Nancy (5) gevolgd door Tanja en Stefanie. Liesbeth staakt de wedstrijd, maar dat komt zeker terug goed.


Door het grote deelnemersveld lopen de heren masters in 2 reeksen.

Eerst gaat de +50 van start. Mooie prestaties van Johan, Norbert, Guido, Georges en Frans. Maar wat gezegd van Eric Leyseele als 2de oudste deelnemer rukt hij op naar een prachtige 18e plaats. Dat zullen er hem weinig nadoen.


11 beho-masters in hun wedstrijd bij de +35. Thomas (12) krijgt de smaak te pakken en houdt mooi stand. Stefaan Derous (18) is zeer goed bezig en ook Bert, in zijn 2de veldloop, heeft de goede smaak te pakken. Een mindere dag voor Filip V., geen erg, de conditie is goed. Binnenkort vindt Nico zijn plaats terug in de eerste gelederen. Daarna volgen een strijdvaardige Bart, Vincent na lange afwezigheid, Kurt L., Filip T. en Didier die in de laatste ronde nog Kurt V. te grazen neemt.


64 seniors staan aan de start. Bram (6) heeft het niet onder de markt op dit zwaar parcours, maar nestelt zich toch in de kopgroep tot in de laatste ronde, waarna het spurten is tot op de meet. Timothy eindigt iets verderop op plaats 33.


Verslaggever Robert


Uitslagen    Foto’s Marie-Rose       Lucien