Archief website < 2019
Crosscup Roeselare - 30/11/2014

De CrossCup wedstrijden bieden wedstrijden van hoog niveau.  Sterke deelnemers van over het ganse land en de uitzending op TV schrikken sommigen af om deel te nemen.


In de Tv-uitzending van de dames zagen we onze twee Beverhoutdames prominent op de eerste rij staan bij de start, namelijk Gwendolyn De Deyne en Lies Deruddere.  Ik weet dat ik achteraan zal lopen,  zei Lies, maar toch wil ik deelnemen: chapeau!

Beide seniores liepen een goede wedstrijd.


De dichte mist en de komende examens zorgden er voor dat er minder Beverhouters aan de start stonden.  Toch mogen we met 39 deelnemers niet klagen.


Benjamin Marta Goos werd knap 4e en bij de pupillen werd Isolde Libbrecht mooi 7e. In een sterke pupillenreeks van 65 deelnemers werd Seppe Vanthourenhout 26e voor Cas Goos (32e) en Ruben Heyse( 35e). In de tweede reeks werd Lowie De Schepper 35e op 58.


In een sterke masters reeks knokte Veronique Coene zich naar een schitterende nieuwe zege en miste Nancy De Baene, een beetje ontgoocheld, nipt het podium. Toch vond ik dat Nancy sterk liep en groeide in de wedstrijd. Ook Stefanie Van Acker, Liesbeth Croene en Leen Deschacht waren opnieuw op post.


Bij de heren masters kon je niet naast onze 17-koppige delegatie kijken. Op een

deelnemersveld van 73 klasseerden Stefaan Tanghe (13e), Filip Vancauwenberghe (22e), Stefaan Derous (23e), Nico Recour (28e) en Niels Libbrecht (30e) zich mooi in de eerste helft.


Verslaggever Lucien D’haeninck


Uitslagen    Foto’s Marie-Rose    Lucien