Archief website < 2019
Veldloop in Maldegem - 11/1/2015


Ondanks de vele regen van de voorbije dagen, ligt het parcours in het St Annapark er voortreffelijk bij. Spijtig genoeg een bij momenten stormachtige wind, die het niet alleen de atleten, maar ook de supporters de ganse namiddag moeilijk maakt. Zelfs de Beho-tent krijgt het hard te verduren. Een grondig nazicht zal nodig zijn.

 

Bij de dames terug een knalprestatie met een 5de plaats voor Gwendolyn. In de achtervolging Lies (10), die de dag voordien de overwinning behaalde in de corrida van Lombardsijde. Daarna Marlies (12), die na een goede start en mooie wedstrijd, het in de laatste ronde bijzonder moeilijk krijgt. Dit komt zeker goed.


Bij de masters een magnifiek resultaat voor Nancy (2) in een keurig opgebouwde wedstrijd. Véronique is de dichtste achtervolger op plaats 6, daags na haar overwinning in de halve marathon van Watervliet. Vervolgens Tanja, Stefanie, Liesbeth, Agna en Leen.


Bij de heren masters, na een lange periode van blessureleed , voor het eerste deze winter Alexander aan de start. Meteen een klinkende overwinning, zij het niet zonder slag of stoot. Het is zwoegen tot op het einde om de naaste concurrenten van zich af te houden. Stefaan Tanghe in zijn gekende stijl rukt op naar plaats 6 en Thomas moet in de tweede koershelft recupereren van een te overhaaste aanvangsronde. Hij wordt op hielen gezeten door Filip, Nico en Stefaan Derous. Iets verderop strijden Niels en Tom het onder elkaar uit. Daarna volgen Kurt en vader Eric, Vincent, een goed lopende Johan, Roel, Alain, Norbert, Guido, Carl en Frans. Davy (7) en Timothy (14) zijn onze seniors aan de start. Het is beuken tegen de wind tot aan de verlossende eindstreep.


Aangename vaststelling: voor het eerst deze winter Ruben Janssens aan de start bij de juniors. Volhouden nu.


Verslaggever Robert


Uitslagen      Foto’s Marie-Rose