Archief website < 2019





























BK veldlopen masters - 22/3/2015


Het idee om het Belgisch kampioenschap veldlopen voor masters te organiseren is reeds een paar winters geleden ontstaan. Van het een komt het ander en in het voorjaar van 2014 worden de plannen concreet. Een VAL delegatie komt op bezoek en enkele weken later volgt de goedkeuring voor de organisatie.

Met een aantal vaste en uitstekende medewerkers start de voorbereiding en reeds vanaf zaterdag wordt het park en zaal klaargemaakt. Op zondag volgt de verdere afwerking en dan is het wachten op de eerste wedstrijden.

De heren categorie +55 en ouder gaan van start en meteen is het prijs. Na een bijzonder spannende wedstrijd met zijn naaste opponent van AVMO, verovert Eric Leyseele het goud (+65). Georges (+75) behaalt zilver en Roger (+80) eveneens goud. Raf, Roland, Kamiel en Thierry strijden voor wat ze waard zijn.

Bij de dames +45 een verdienstelijke Leen in actie.

93 deelnemers in cat +45/50. Zij krijgen een ronde meer voorgeschoteld, in totaal 5900m. Uitstekende wedstrijd van Filip (+45) in dit zeer sterk deelnemersveld, van kortbij gevolgd door Stefaan Derous. Wat verderop Rik, Roel, Didier en Alain. Danny, Johan en Guido zijn onze vertegenwoordigers +50.

Voor de dames +35/40 eveneens dezelfde afstand. Met een 8e plaats mag Nancy beslist trots zijn op dit niveau en ook Stefanie, Agna en Liesbeth maken er onderling een mooie wedstrijd van.

Een verdienstelijke Nico Algoet (+40) haalt de top 10 in zijn eerste veldloop van het seizoen over 7300m en dat krijg je op dit niveau niet cadeau. Ook Niels doet het uitstekend en houdt een sterke Tom, Nico en tenslotte Daniel achter zich.

Daarna het orgelpunt van de namiddag. Zelfs de zon is van de partij. In een ware blitz start gaan de 2 kanshebbers er meteen vandoor. Alexander Diaz samen met zijn gevreesde concurrent Steven Heemskerck. De vele supporters houden hun hart vast, komt dit wel goed.
Het wordt een race waarbij geen van beide protagonisten ook maar een duimbreed toegeeft. Alexander is de betere in het bochtenwerk en de heuvelzone en dat maakt uiteindelijk het verschil.
Luid aangemoedigd gaat hij met een kleine voorsprong de laatste ronde in, om onder stormachtig applaus te zegevieren. Wat een sensatie, wat een ontlading van emoties.
Het applaus houdt nog niet op want even later volgen nog een tevreden Stefaan Tanghe, Kurt in strijd met Dries en een niet afgevende Jan.

Een druk bijgewoonde medaille uitreiking is de afsluiter van deze memorabele dag in de Beverhout geschiedenis.

Verslaggever Robert


Uitslagen


Foto's

1) Werner

Om een onduidelijke reden kunnen de foto’s van de Heren+55 en Dames +45 niet gedownload worden vanuit de slideshow. Daarom

kan dit gebeuren via deze links: Heren+55 en Dames +45


Heren +55


Dames +45


Heren 45-50


Dames 35-40


Heren 40


Heren 35


Huldiging kampioenen


2) Foto’s Marie-Rose en Carl


3) Foto’s Lucien


4) Foto’s Sijlveer Declerck